15 x Gezond Avondeten Inspiratie

15-healthy-dinner-inspiration01_02

Het is maandag avond en ik schrijf nu het artikel voor vrijdag. Dit is niet hoe ik het gewoonlijk doe. Ik heb wat in mijn agenda moeten schuiven, omdat mijn weekenden de laatste tijd vrij hectisch zijn. Dit weekend zal niet anders zijn. Er komen wat vrienden van mijn vriend langs voor gamenight en ik moet naar een feestje dit weekend (zielig he?). Bovendien heb ik maandag een toets dus ik zal tussendoor keihard moeten studeren. Deze toets moet ik halen. En als de tijd het toe laat, hoop ik ook nog wat te kunnen bakken en koken. Ik moet ook relaxen, toch? 😉 Hoe zit het met jullie? Hebben jullie nog leuke plannen?

We genieten in Nederland nog wat dagen met sneeuw, maar ik moet toegeven dat ik nu al uit kijk naar de zomer. Wij zijn alweer druk op zoek naar een bestemming voor deze zomer, maar we hebben nog geen beslissing kunnen maken. We (lees: ik) weten nog niet wat we willen. Zon, zee en strand, een culturele reis of een beetje van beide? Ik weet het gewoon niet. Gelukkig hebben we nog wel een paar maanden om te beslissen. Heb jij al besloten wat je in de zomervakantie gaat doen?

Anyway, terug op het onderwerp van vandaag. Zoals jullie allemaal weten, deel ik een aantal artikelen over goede (eet) voornemens deze maand. Ik deelde al mijn trucjes om goede voornemens te laten slagen, gaf je inspiratie voor gezond eten én poste een recept voor deze GEWELDIGE gezonde Chinese gestoomde cake. Het enige “slechte” dat ik deze maand gedeeld heb, is dit over-heerlijke-recept voor Aardbei Lava Chocolade Cake. Maar deze lava cake telt eigenlijk niet mee aangezien het voor Valentijnsdag bedoelt is, wat pas in februari is. Dus technisch gezien staat januari nog steeds in het teken van “gezond”. Toch? 😉 Om ons mooi op schema te houden deel ik vandaag 15 recepten voor gezonde maaltijden voor het avondeten. Gezonde, maar lekkere maaltijden! En maak je geen zorgen, ik heb er ook aan gedacht dat veel van jullie een druk schema hebben.

 1. Oven Gebakken Honing Soja-Zalm
 2. Cashew Shrimp Stirfry – The Woks of Life
 3. Chicken Tortilla Lettuce Wraps – Averie Cooks
 4. Citrus Chicken Quinoa Salad – Sally’s Baking Addiction
 5. Makkelijke Kip Soba Roerbak Noodles
 6. Makkelijke Thai Beef Salade
 7. Makkelijke Vegetarische Gevulde Tomaten
 8. Gezonde Kip en Sugarsnap Roerbak Schotel
 9. Quinoa Salade met Honing-Soja Gegrilde Kip
 10. Mandarin Pasta Spinach Salad with Teriyaki Dressing – Le Creme de La Crumb
 11. Quinoa Salade met een Marokkaans tintje
 12. One-Skillet Balsamic Chicken and Vegetables – Averie Cooks
 13. Skillet Chicken & Veggies with Creamy Light Garlic Sauce – Sally’s Baking Addiction
 14. Romige Pompoen Soep (veganistisch)
 15. Spicy Chicken Stirfry – The Woks of Life

Wat is een gezonde verandering die jij deze maand gemaakt hebt?

Geef een reactie