5 Tips Om Meer Fruit Te Eten

Gezond eten is een lifestyle in mijn ogen. Je moet er een blijvende verandering voor doorvoeren. Het is geen dieet. Probeer je wel eens “een week” meer fruit te eten en komt val je daarna weer terug in oude gewoontes? Dat komt omdat een week simpelweg te weinig tijd is om een nieuwe gewoonte aan te leren. Vroeger at ik niet zoveel fruit, maar tegenwoordig kan ik geen dag zonder. Het is aangeraden om twee stuks fruit per dag te eten. Fruit bevat vezels, vitamines en mineralen die bijdragen aan een goede gezondheid. Daarom deel ik vandaag een paar van mijn tips om meer fruit te eten.

1. Snijd het fruit alvast van te voren

Als je net zo lui bent als ik, dan zul je waarschijnlijk sneller het fruit eten als het al in stukjes gesneden is. Als ik trek heb, ben ik namelijk veel te lui om nog iets te snijden of schillen. De perfecte oplossing hiervoor is om mijn porties fruit van te voren voor te bereiden. Ik bewaar het dan ik een klein afsluitbaar plastic bakje en neem het met mij mee naar werk. Wist je dat je zelfs appels alvast kunt voorbereiden?! Check deze wikihow voor instructies (de elastiekjes methode).

2. Zet het in het zicht

Dit werkt net als die doos chocolade of zak chips: je ziet het, je denkt eraan om het te eten.

3. Koop meer (lekker) fruit en minder ongezonde snacks

Het klinkt misschien simpel, maar je bent eerder geneigd om te eten wat je het meest in huis hebt. Als dat snack zijn, dan is de kans groot dat je snel een (ongezonde) snack pakt als je honger hebt. Als je geen snack in huis hebt als je honger hebt, dan heb je geen andere keus dan fruit te eten. Zorg er ook voor dat je fruit koopt die je het lekkerst vindt. Gezond eten moet (in mijn ogen) ook altijd lekker zijn. Mijn favorieten? Bramen, kersen en watermeloen.

4. Eet een stuk fruit voordat je een snack eet

Stel deze regel voor jezelf vast en houd je eraan. Voor elke snack die ook maar wil eten, eet eerst een stuk fruit. Soms zul je erachter komen dat je die snack niet eens meer wil. Maar om eerlijk te zijn: Soms zul je nog steeds die snack willen. Maar dan heb je in ieder geval jouw fruit van de dag gehad!

5. Verwerk fruit in een van jouw hoofdmaaltijden

Bijvoorbeld: yoghurt en fruit voor ontbijt, een salade met aardbeien voor lunch. Er staan zoveel ideeën op het internet. Je kunt ook mijn vegan lunch wraps met aardbeien proberen. Verschrikkelijk lekker.

Hoeveel fruit eet jij per dag?

Geef een reactie