Beter Dan Afhaal Broccoli met Biefstuk

Klassiek Chinees afhaal gerecht uit jouw eigen keuken! Net zo makkelijk als afhalen, maar nóg lekkerder in smaak. Geen toegevoegde MSG. (Tenzij je MSG wil toevoegen natuurlijk…)

broccoli-and-beef01_01

Ik vertelde jullie dit al laatst in een van mijn vlogs, maar ik denk dat ik verslaafd ben aan (huis)opknap programma’s. Ik heb net “Property Brothers” afgekeken en hang nu alweer aan de buis met “Fixer Upper”. Ik heb de afgelopen weken deze programma’s non-stop elke.dag gekeken. Ik weet dat er veel discussie rondom deze programma’s is; dat het nep is. Maar dat kan mij eigenlijk niet zoveel schelen. Ik vind de transformatie van de huizen gewoon geweldig. Ik krijg zelfs het gevoel dat ik zelf een fixer upper wil. Is dat niet hilarisch?! Het zou alleen niet zo verstandig zijn. Ik word dan waarschijnlijk halverwege het proces gek van de stress én ik zal mijzelf waarschijnlijk ontelbaar vaak bezeren haha.. Altijd goed om dromen en doelen te hebben though.

Anyway, terug naar eten. Eten kan mijn dag echt maken. Zelfs als ik een slechte dag heb, kan een goed gerecht altijd een lach op mijn gezicht toveren. Een van de gerechten die hier altijd in slaagt is broccoli met biefstuk. (Okay, eerlijk gezegd wil ik natuurlijk altijd Pho, maar ik heb die geweldige skills van mijn vader nog niet geleerd.) Broccoli met biefstuk is zo’n makkelijk gerecht (echt waar!) en smaakt zo.lekker. Je hebt slechts een paar Aziatische basis ingrediënten nodig. Lekkerder dan afhaal. Beloofd. Zodra je deze homemade versie geproefd hebt, zul je dit gerecht nooit meer afhalen. Geweldige smaak zonder de MSG. Je zult het echt niet missen. Wisten jullie trouwens dat broccoli een van mijn favoriete groenten is? Zou er emmers vol van kunnen eten (wat waarschijnlijk geen goed idee is vanwege alle gassen die kunnen ontstaan lol).

broccoli-and-beef01_02

broccoli-and-beef01_03

Om dit gerecht te maken, gebruikte ik ossenhaas. Echter, je kunt elk stuk malse biefstuk gebruiken (bijv. Jodenhaas) die je wil. Dit malse vlees zul je ook nog eens in dunne plakken snijden, waardoor het nóg lekkerder wordt: mals en sappig vlees. Dat is waarschijnlijk waarom ik zo van dit gerecht houd. De smaakvolle biefstuk is super makkelijk om te kauwen en smelt (bijna) als boter op de tong. Gosh, zelfs als ik er aan denk krijg ik al trek.

Wat betreft de broccoli, de bereiding hiervan zal je ook nauwelijks tijd kosten. Kook gewoon een pan met water, doe er wat olie in, blancheer de broccoli maximaal 30 seconden en drop het daarna in een ijsbad. Zo heb je maximale broccoli smaak met een heerlijke krokante beet. Yum. Doe mij hier maar een pan vol van.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de twee dingen met elkaar te mengen en de saus toe te voegen. Et voilá, zelfgemaakte broccoli met biefstuk. Was dat niet makkelijk en snel? Ik kon het der eerste keer dat ik het maakte ook niet geloven. Zo simpel en makkelijk, maar toch ZO lekker. Denk eraan om dit gerecht met witte rijst te serveren! Dat is de beste combinatie. Zilvervliesrijst geeft gewoon niet hetzelfde gevoel.

Broccoli Met Biefstuk
Serves 2
Klassiek Chinees afhaal gerecht uit jouw eigen keuken! Net zo makkelijk als afhalen, maar nóg lekkerder in smaak. Geen toegevoegde MSG. (Tenzij je MSG wil toevoegen natuurlijk...)
Write a review
Print
Prep Time
2 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
2 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Ingredients
 1. 200 g malse biefstuk, in dunne plakken gesneden
 2. 1 middelgrote broccoli, gesneden
 3. 4-5 cm gember, geschild en gesneden
 4. water, om mee te koken
 5. olie, om mee te bakken
Ingrediënten voor de marinade
 1. 1 El maïzena
 2. ½ El soja saus
 3. 1 tl Chinese rijstwijn (of sherry)
 4. ¼ tl sesamolie
 5. peper, naar smaak
Ingrediënten voor de saus
 1. 1 tl maïzena
 2. 2 tl soja saus
 3. 2 tl oestersaus
 4. ¼ tl suiker
 5. ¼ tl sesamolie
 6. 4 El water
Instructions
 1. Meng in een kom het rundvlees en de ingrediënten voor de marinade. Zet opzij om te marineren (ongeveer 15 min, voer in de tussentijd de volgende stappen uit).
 2. Meng in een klein kommetje de ingrediënten voor de saus. Zet opzij.
 3. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een paar druppels olie toe.
 4. Blancheer de broccoli in het hete water (10-20s). Breng de broccoli over naar een zeef om het uit te laten lekken en breng de broccoli vervolgens over naar een ijs waterbad om het koken te stoppen. Zet opzij.
 5. Verhit ongeveer 1 eetlepel olie in een wok (hete pan).
 6. Doe het gemarineerde vlees in de pan en bak tot bijna gaar. Haal het vlees uit de pan.
 7. Voeg (indien nodig) nog wat olie toe aan de pan en bak de gember tot goudbruin.
 8. Voeg de broccoli, het vlees en de saus toe. Roer de saus goed door alvorens aan de pan toe te voegen.
 9. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en laat het doorkoken tot de saus dik is.
 10. Serveer onmiddelijk.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/
Craving more Chinese food?

Geef een reactie