Beste Blauwe Bessen Frosting

Romige, luchtige blauwe bessen frosting gemaakt van roomkaas. Mét ECHTE blauwe bessen. Geen geur of smaakstoffen. Deze frosting wordt niet hard in de koelkast zoals een botercrème, waardoor je de cupcakes of taart recht uit de koelkast kunt serveren. Één batch is perfect voor 12 à 14 cupcakes.

very-vanilla-cupcakes01_04

Het wordt alweer vroeg donker buiten deze dagen. Ik voel mij er wat somber door. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind dat warme knusse gevoel van de herfst en winter heerlijk; het gevoel van de opkomende feestdagen. Maar toch voel ik mij daarnaast ook een beetje somber door dit seizoen. Dit seizoen zet mij vaak aan tot (teveel) nadenken over het leven. “Doe ik wat ik zou moeten doen?” “Maak ik mij teveel zorgen?” “Zijn mijn prioriteiten nog in orde?”. Gelukkig heb ik altijd een aantal lichtpuntjes in mijn leven tijdens deze sombere dagen: familie, vrienden en eten. Vanzelfsprekend kan ik niet 24/7 bij mijn familie en vrienden zijn. Die hebben ook zo hun eigen leven. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik de afgelopen dagen flink wat heb gebakken en gekookt. En vandaag deel ik mijn all time favorite frosting met jullie. Eerlijk waar, ik denk dat dit mijn beste frosting tot nu toe is.

Er zijn drie dingen die ik helemaal geweldig aan deze frosting vind. Okay, misschien wat meer dan drie, maar ik zal het bij drie houden zodat jullie je niet gaan vervelen:

 1. De PRACHTIGE paarse kleur
 1. Puur natuur, geen smaakstoffen. Alleen blauwe bessen.
 2. Geen keiharde frosting als je deze in de koelkast bewaard hebt.

Ik ben voornamelijk fan van het laatste. Ik houd namelijk absoluut niet van botercrème, omdat je het nooit in de koelkast kunt bewaren zonder dat het keihard wordt. En als ik cupcakes of taarten maak, doe ik dit bijna altijd een dag van te voren en dus moet ik het altijd in de koelkast bewaren. Nu is dat op zich geen probleem, maar dan moet je er ook weer aan denken dat je het gebak tenminste een uur voor serveren uit de koelkast haalt, zodat je geen cake met toefjes harde zoete boter serveert. Bovendien is de botercrème niet meer zo licht en luchtig nadat je het in de koelkast bewaard hebt. Daarom houd ik niet van botercrème. Dat, en omdat ik botercrème een beetje te boterig/vettig vind. Mocht je er net zo over denken als ik, dan is de frosting van vandaag echt PERFECT voor jou.

Om ervoor te zorgen dat de frosting ook eetbaar is als het net uit de koelkast komt, gebruikte ik een combinatie van roomkaas en boter in een 1:1 verhouding. Op zichzelf levert een 1:1 verhouding nog steeds een stevige/harde frosting op. Echter, omdat wij ook nog een zelfgemaakte blauwe bessen “jam” (semi-vloeibaar) zullen toevoegen, zal de frosting wat zachter worden. Zo zal het nog steeds romig en een crème zijn bij koelkast temperatuur. Mocht je de cupcakes op kamertemperatuur bewaren, dan zullen ze ook nog steeds heerlijk zijn. Echter, de structuur zal dan meer als stevige softijs zijn (wat ik eigenlijk ook niet erg vind). Gebruik deze frosting op cupcakes of decoreer een prachtige taart met deze romig heerlijkheid. Jij bent de baas.

very-vanilla-cupcakes01_05

very-vanilla-cupcakes01_07

 

 

Blauwe Bessen Frosting
Romige, luchtige blauwe bessen frosting gemaakt van roomkaas. Mét ECHTE blauwe bessen. Geen geur of smaakstoffen. Deze frosting wordt niet hard in de koelkast zoals een botercrème, waardoor je de cupcakes of taart recht uit de koelkast kunt serveren. Één batch is perfect voor 12 à 14 cupcakes.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Total Time
40 min
Ingredients
 1. 200 g gevroren blauwe bessen
 2. 40 g kristalsuiker
 3. 15 maïzena
 4. 150 g roomkaas, op kamertemperatuur
 5. 150 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
 6. 75 g poedersuiker
Instructions
 1. Meng in een steelpan de blauwe bessen, kristalsuiker en maïzena.
 2. Breng al roerend aan de kook.
 3. Laat het kort afkoelen en doe het mengsel daarna kort in een blender tot je een gladde "jam" krijgt. Zet aan de kant om volledig af te koelen.
 4. Mix in een beslagkom de roomkaas en boter tot gemengd.
 5. Doe beetje bij beetje de poedersuiker erbij en mix tot een luchtig geheel.
 6. Mix het afgekoelde jam mengsel door de crème.
 7. Laat de crème ongeveer een half uur in de koelkast om wat stijver te worden. De crème is genoeg voor ongeveer 12-14 cupcakes.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “Beste Blauwe Bessen Frosting

 1. Ooh wat heerlijk!! Ze zien er weer prachtig uit. Kan ik er niet een paar bij je bestellen 😉 ! Koken is een ideale manier om je gedachten te verzetten, net als jij ben ik deze tijd van het jaar een beetje preoccupied met allerlei serieuze gedachten. Gelukkig is het nog steeds zonnig en niet te koud dus daar ben ik wel heel blij mee. Laat het donkere weer nog maar even wegblijven tot Kerst ofzo!

  1. Dank je wel! Jij mag altijd bij mij bestellen, Deb! En ik ben het helemaal met je eens, wat extra zon tot Kerst zou mij goed doen 😉 misschien wel een beetje onrealistisch van ons haha… Zal dit seizoen wel weer veel in m’n keuken te vinden zijn 😛

Geef een reactie