BESTE Brownies Ooit (Vegan)

Beste fudgy, maar stevige, brownies ter wereld. Je hebt slechts één kom nodig. Tevens geschikt voor vegans en 100% zuivel vrij. Zelfs non-vegans zullen deze brownies te gek vinden. Je zult nooit meer een andere brownie willen.

best-brownies-vegan01_01

 

Hallo chocoholics! Hoe gaat ’t met jullie? Ik heb een beetje een down-day, maar dat komt allemaal wel weer goed 🙂 Er is trouwens wel een kort verhaaltje die ik even kwijt wil. Het gaat over iets totaal anders dan eten dus skip naar de volgende alinea voor foodtalk als je hier geen zin in hebt 😉 Vanmorgen ben ik bij de huisarts geweest en helaas was het niet mijn vaste huisarts (die is geweldig!). Ik ging trouwens niet voor iets super ernstigs ofzo (geen zorgen). Wat ik vervelend vond, was dat de dokter vreselijk was. Deze huisarts luisterde gewoon niet. Elke keer dat ik begon met praten, begon zij er doorheen te praten of maakte ze mijn zin voor mij af (WTF?). Bovendien bleef ze telkens dezelfde vragen stellen, terwijl die vragen al talloze keren beantwoord had! Ik had echt het idee dat ze niet luisterde. Daarbovenop gaf deze huisarts aan het eind mij ook nog eens de schuld dat ze aan het uitlopen was. De hele reden dat we uitliepen, was omdat ze steeds hetzelfde vroeg doordat ze niet luisterde! Ik wilde kort en bondig zijn en wegwezen. Ik ben er nog steeds overstuur van ook al weet ik dat dat helemaal geen zin heeft. Silver lining: De huisarts besloot mij door te verwijzen, omdat ze niet wist wat het probleem was. Okay, dat was het einde van mijn gezeur. Terug naar eten.

Vandaag deel ik de BESTE brownies OOIT met jullie.Deze brownies zijn vegan, lactose vrij én je kunt alles in één kom maken. Is dat niet geweldig? Ik weet het. Ik vind het zo leuk om dit recept met jullie te delen. Serieus. Ik was al enthousiast vanaf het moment dat ik deze gelukte batch uit de oven trok! Eten maakt mij zo blij.

Dus hoe maakte ik deze brownies vegan? Je zult het niet geloven, maar ik deed het met maar twee simpele stappen:

 • Één, ik ruilde de eieren in voor silken tofu. Maak je geen zorgen, je zult de tofu niet proeven. Het omwisselen was trouwens nog best een bevalling. Het bleek namelijk dat je eieren niet één op één kunt vervangen door tofu.
 • Twee, in plaats van melk gebruikte ik soja melk. Je kunt ook een andere lactose vrije melk gebruiken als je dat wil. Denk er wel aan dat kokosmelk de smaak zal veranderen. Amandelmelk en rijstmelk zijn ook goede opties.

En dat was het. Makkelijk toch? Deze brownies zijn serieus één van de beste dingen die ik ooit gebakken heb. Zonder twijfel. Het kostte mij trouwens wel een aantal pogingen: de eerste batch stolde niet (vloeibare chocolade brownies, ik moest de gesmolten chocolade uit het recept halen, desondanks nog steeds lekker), de tweede batch.. laten we het erop houden dat het noch brownie, noch cake noch wat dan ook te noemen was haha… Een paar batches later had ik eindelijk de goede verhoudingen te pakken! Ik denk dat ik zelfs op en neer aan het springen was toen ik deze brownies proefde. Mijn vriend moest er om lachen lol. Geloof mij, deze brownies moet je gewoon maken dit weekend. En als je op dieet bent: Doe maar gewoon alsof deze brownies gezond zijn, omdat het vegan is lol.

BESTE Brownies Ooit
Serves 9
Beste fudgy, maar stevige, brownies ter wereld. Je hebt slechts één kom nodig. Tevens geschikt voor vegans en 100% zuivel vrij. Zelfs non-vegans zullen deze brownies te gek vinden. Je zult nooit meer een andere brownie willen.
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
25 min
Total Time
30 min
Prep Time
5 min
Cook Time
25 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 90 g silken tofu
 2. 160 mL ongezoete sojamelk
 3. 125 mL zonnebloemolie
 4. 200 g (biologische riet)suiker
 5. 140 g bloem
 6. 60 g cacaopoeder
 7. ½ tl bakpoeder
 8. ½ tl zout
 9. zaadjes van 1 vanilleboon
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 150C en bekleed een vierkante bakpan (ongeveer 23x23cm) met bakpapier. Zet aan de kant.
 2. Meng in een keukenmachine alle ingrediënten tot een glad beslag.
 3. Doe het beslag in de bakpan.
 4. Bak de brownies ongeveer 25-30 minuten op 150C of tot de bovenkant niet meer nat is.
 5. Laat de brownies tenminste 20 minuten afkoelen alvorens in stukken te snijden.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie