Beste Blauwe Bessen Cheesecake Bars

Romige blauwe bessen cheesecake bars gemaakt met echte blauwe bessen. Afgemaakt met een flinke toef slagroom en verse blauwe bessen. Toetjes worden niet beter dan dit.

Mijn vriend en ik zijn fruit liefhebbers. We zijn dol op elk vers fruit (nou, m’n vriend vindt het vooral lekker als het voorgesneden is). Een paar van mijn favorieten? Watermeloen en mangosteen. Eigenlijk vinden we elk sappig fruit wel lekker. En als een fervente bakker ben ik niet alleen gek op de gezonde variant, maar ook op mierzoet gebak met fruitsmaak. Yup, zo goed en zo fout! Ach, we hebben van alles een beetje in het leven nodig, toch? Anyway, afgelopen weekend besloot ik mijn recept voor blauwe bessen cheesecake bars te filmen. Ik ben gek op blauwe bessen! Ik ben ook gek op bars (repen). Waarom? Omdat bars sneller klaar zijn dat een echte cheesecake. Bovendien is de portiegrootte ook wat kleiner dan een stuk normale cheesecake (ik ben gek op “mini” eten).

Allereerst moet ik toegeven dat cheesecakes altijd meer tijd kosten dan gewone taarten. Echter, ik beloof je ook dat deze cheesecake het dubbel en dwars waard is! Mijn “proefpersonen” zeiden dat “iedereen dit recept moet proberen“! (<- Dat maakte mijn dag.) Hoewel de taart wat geduld vergt, is deze cake wel heel makkelijk te maken; je hebt weinig bak skills nodig.

Voor de bodem gebruik ik mijn standaard cheesecake bodem met digestive biscuitjes en boter. Echter, ik gebruikte wel minder boter om een zachtere bodem te gebruiken. Bovendien heb ik geen suiker toegevoegd, omdat ik de cheesecake op zich al zoet genoeg vind. Als je wil, kun je de bodem trouwens ook vervangen door een Oreo bodem. Dat maakt de cheesecake misschien nog wel lekkerder! Ik heb gewoon gebruikt wat ik in huis had.

Om de cheesecake smaak te geven, gebruik ik dezelfde methode als ik voor mijn blauwe bessen frosting deed: ik maakte een blauwe bessen “jam”. Er zijn twee redenen waarom ik voor deze “jam”-methode heb gekozen:

 

 1. Deze methode gebruikt gevroren blauwe bessen. Want verse blauwe bessen zijn te lekker om te pureren voor gebak.
 2. Door een “jam” te maken mengen de blauwe bessen beter met de roomkaas. Bovendien geeft de jam een prachtige paarse kleur aan de cheesecake. Hoe kun je hier niet van houden?

Zorg ervoor dat je tijdens het verhitten van de jam, het geheel blijft roeren zodat alles goed gemengd blijft. De jam maken klinkt misschien wat lastig, maar het is echt super makkelijk. Geloof mij.

Voor de finishing touch gebruik ik zelfgeklopte slagroom en blauwe bessen. Om decoreren makkelijker te maken, heb ik een mes gebruikt om de cheesecake in 16 gelijke delen te verdelen. Vervolgens heb ik een groot spuitmondje met stervorm gebruikt om de slagroom op elke vierkantje te spuiten. Voel je vrij om de cheesecake te versieren zoals jij wil. Als je in een luie-modus bent, kun je zelfs de slagroom gewoon met een spatel bovenop de cheesecake uitsmeren. Geen spuitzak of spuitmondje nodig. Het zal er nog steeds heerlijk uit zien. Doe wat jij het leukst vindt. De gasten zullen deze cake hoe dan ook lekker vinden. Ik weet het zeker.

Beste Blauwe Bessen Cheesecake Bars
Serves 16
Romige blauwe bessen cheesecake bars gemaakt met echte blauwe bessen. Afgemaakt met een flinke toef slagroom en verse blauwe bessen. Toetjes worden niet beter dan dit.
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
4 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
4 hr
Ingrediënten voor de bodem
 1. 300 g digestive biscuits, verkruimeld
 2. 120 g (ongezouten) boter, gesmolten
Ingrediënten voor de blauwe bessen jam
 1. 200 g gevroren blauwe bessen
 2. 40 g suiker
 3. 15 g maïzena
Ingrediënten voor de cheesecake
 1. 600 Monchou, kamertemperatuur
 2. 125 g zure room, kamertemperatuur
 3. 170 g suiker
 4. 2 eieren, gescheiden
 5. 1 El bloem
 6. sap van ½ limoen
Ingrediënten voor het versieren
 1. slagroom van 300 mL room (geklopt met 2-3 El poedersuiker)
 2. verse blauwe bessen
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een 25cm vierkante bakpan met bakpapier. Zet aan de kant.
 2. Meng in een kom de biscuit kruimels en de gesmolten boter tot goed gemengd.
 3. Doe het kruimelmengsel in de bakpan en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Druk het mengsel stevig aan. Bak de bodem 10 minuten op 180C. Verwijder vervolgens de bodem van de oven en laat het afkoelen. Zet aan de kant.
 4. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160C.
 5. Doe de ingrediënten voor de blauwe bessen jam in een steelpan en meng. Plaats de steelpan op midden-hoog vuur en breng het al roerend aan de kook. Verwijder van het fornuis.
 6. Klop in een grote kom de Monchou en zure room tot glad en goed gemengd.
 7. Voeg al kloppend ¾ van de suiker en alle blauwe bessen jam toe.
 8. Voeg de limoensap, ei-dooiers en bloem toe. Klop tot net gemengd. Zet aan de kant.
 9. Klop in een grote kom de eiwitten en de rest van de suiker tot stijve pieken.
 10. Spatel de eiwitten in delen door het roomkaas mengsel.
 11. Giet het roomkaas mengsel in de bakpan en verdeel het gelijkmatig over de pan. Tik de bakpan een paar keer tegen het aanrecht aan om grote luchtbellen te verwijderen.
 12. Bak de cheesecake 18-20 minuten op 160C. Het midden van de cheesecake zou nog een beetje moeten wiebelen.
 13. Laat de cheesecake afkoelen. Laat de cheescake vervolgens nog minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
 14. Versier de cheesecake met slagroom en verse blauwe bessen. Snijdt de cheesecake in 16 gelijke stukken en serveer.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie