Boter En Suiker Romig Kloppen | HOW TO

In recepten met boter staat er vaak aangegeven dat je de boter en suiker tot een lichte, (luchtige,) bleke massa moet kloppen. Met goed geklopte boter, kun je de luchtigste cakejes maken. Van een klassieke cake tot romige cupcakes. Toen ik net begon met bakken, wist ik niet goed wat dat inhield. Hoe moest dit en hoe zag je wanneer het “licht en luchtig” genoeg was? Omdat ik hier destijds geen goede video over kon vinden, heb ik die nu zelf gemaakt.

Om boter en suiker luchtig te kunnen kloppen, is het belangrijk dat de boter zacht genoeg is om tot een luchtig geheel te kloppen. Vaak moet je hiervoor boter op kamertemperatuur brengen. Echter, dit kost veel tijd en soms is “kamertemperatuur” niet warm genoeg. Ik laat je zien hoe dit sneller kan.

In plaats van de boter op kamertemperatuur te laten komen, pak ik voor mijn recepten de boter recht uit de koelkast. Dit snijd ik dan in gelijke blokjes en verdeel ik in één laag over een bord. Dit bord doe ik in de magnetron en verwarm ik op de laagste stand 10 seconden lang. Vaak is de boter dan nog te koud; je kunt er nog niet makkelijk een deuk in duwen. In dat geval verwarm ik het nogmaals 5-10 seconden op de laagste stand van de magnetron. De boter moet zacht genoeg zijn dat je er makkelijk een deuk in kunt duwen, maar het mag niet gesmolten zijn. In dit stadium kun je de suiker toevoegen de boter vervolgens met een handmixer kloppen. Doe dit minimaal 10 minuten lang. Je zult zien dat de boter heel luchtig wordt en een praktisch witte kleur heeft (zie video). Als de boter wit en luchtig is, kun je verder gaan met de overige instructies van het recept. Meestal is dat het toevoegen van eieren.

Geef een reactie