Char Siu Kip

Heerlijk char siu vlees gemaakt van kippendijtjes. Deze versie is magerder dan de versie van varkensvlees, maar smaakt precies hetzelfde. Serveer als vlees voor het avondeten of maak er een geweldige bapao vulling van.

char-siu-chicken01_01

Zoals ik eerder gezegd heb, maakte mijn moeder vroeger twee soorten bapao’s: nai wong pau en char siu pao. Ik ben dol op beide pao’s, maar als ik zou moeten kiezen dan is char siu pau toch mijn favoriet.Elke keer dat we dim sum eten, moet ik gewoon char siu pau eten. Echter, thuis eten wij nauwelijks varkensvlees. Mijn vriend en ik eten voornamelijk rund, vis en kip. De enige keer dat we varkensvlees eten is als mijn vader het bereid. Om toch mijn char siu-craving te stillen, besloot ik om een char siu recept met kip in plaats van varken te maken. En  raad eens? Het blijk net zo lekker, makkelijker én sneller te zijn! Zelfs mijn vader zei dat het hetzelfde smaakte. Zijn vriendin dacht zelfs dat het varkensvlees was! Awesomeballs, toch? 😀

char-siu-chicken01_02 char-siu-chicken01_03

Het recept is super makkelijk en de ingrediënten zijn voor iedereen makkelijk te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is alles in een afsluitbare zak te doen, een paar uur te laten marineren en vervolgens in een grill-pan te tossen. Dat is het! Zorg ervoor dat je echt kippendij koopt en geen kipfilet. Kippendij is namelijk veel sappiger dan kipfilet en dat heb je echt nodig bij char siu vlees. Meer kan ik eigenlijk niet zeggen over dit recept. Yup, zó makkelijk is het! Serveer suggesties zijn:

  1. met witte rijst en komkommer
  2. in blokjes gesneden met gesauteerde uien als pao-vulling

in stukjes gescheurd door een salade

Aanvallen maar! 😉

Waar zou jij deze char siu kip mee serveren?

Char Siu Kip
Serves 4
Heerlijk char siu vlees gemaakt van kippendijtjes. Deze versie is magerder dan de versie van varkensvlees, maar smaakt precies hetzelfde. Serveer als vlees voor het avondeten of maak er een geweldige bapao vulling van.
Write a review
Print
Prep Time
4 hr 5 min
Cook Time
10 min
Total Time
4 hr 10 min
Prep Time
4 hr 5 min
Cook Time
10 min
Total Time
4 hr 10 min
Ingredients
 1. 700 g kippendijtjes (zonder bot)
 2. 1-2 cm gember, geraspt
 3. 2 teentjes knoflook, geraspt
 4. 100 mL hoisin saus
 5. 100 mL ketchup
 6. 100 mL honing
 7. 1½ El soja saus
 8. ½ El Chinese rijstwijn
 9. ¼ tl 5-spice poeder
 10. rode kleurstof (optioneel)
Instructions
 1. Doe alle ingrediënten in een afsluitbare zak en meng.
 2. Marineer tenminste 4 uur (bij voorkeur overnacht).
 3. Verhit een grillpan op medium-hoog vuur.
 4. Grill de kippendijtjes 4-6 minuten aan elke kant of totdat de kip gaar is.
 5. Serveer met witte rijst, snijd in blokjes voor pao-vulling of scheur in stukjes voor door de salade.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

0 thoughts on “Char Siu Kip

 1. Oh ik krijg er zo trek van! oeh ik ga dit gewoon als een snack serveren voor een party aanstaande zaterdag dan snij ik het gewoon in reepjes of groffe blokjes!

  kan ik dit trouwens ook in de oven doen op grillstand of gewoon in wokpan/koekenpan ik heb geen grilpan 🙁

  1. Ook lekker! Ik kan all day wel char siu vlees eten *drool* klinkt zeker goed als party snack! Tip: zet ong 3 eetlepels van de saus aan de kant, marineer de kip, bak de kip tot gaar, snijd in blokjes, bak gesnipperd uitje tot fruitig en meng met kipblokjes en 2-3 El van de saus (=char siu pau vulling). En je kunt de kip ook in de oven doen (op grillstand) of een koekenpan. Het verschil is dat je niet van die grill-strepen erop krijgt.

  1. Hahaha je moet het echt proberen, Liss! Zo’n pot hoi sin saus is na 3x dit recept op en op zich kun je het best lang bewaren. Kketchup en honing heb je sowieso wel (toch?). Seriously, it’s so good!

Geef een reactie