Eenpersoons Cupcake met glazuur

Makkelijke vanille cupcake met een zoete aardbeien-roomkaas glazuur. Recept voor één persoon.

En we zijn alweer halverwege januari! How gaat het met jullie goede voornemens? Hebben jullie Blue Monday overleefd? (Ik had niet het idee dat blue monday anders dan andere maandagen was om eerlijk te zijn.) Jullie weet misschien dat ik niet aan goede voornemens doe, maar zoals altijd ben ik een voorstander van meer op het positieve concentreren en minder op de negatieve dingen. Anyway, hoewel we pas halverwege de eerste maand van het jaar zijn, heb ik al wel een nieuwe mijlpaal als blogger bereikt: ik ben geïnterviewd door Deb van Beautygoddess! Een paar dagen nadat we het nieuwe jaar ingeluid hadden, ontving ik een email van haar met de vraag of ik misschien aan een interview wilde meewerken. Natuurlijk zei ik ja! Ze vroeg mij bovendien ook om wat leuke foto’s voor het interview te sturen, waarop ik besloot om een Beautygoddess cupcake (scroll naar beneden voor de foto!) te maken. En om ook nog eens twee vliegen in één klap te slaan, besloot ik de Beautygoddess cupcake te maken met een eenpersoons recept. Vorige week deelde ik al een eenpersoons recept voor appel kruimel met jullie. Deze week is het CUPCAKE tijd! Cupcake MÉT glazuur.

Voor dit recept paste ik mijn very vanilla cupcakes recept aan. Omdat de hoeveelheid beslag voor één cupcake zó klein is, heb je voor dit recept ook geen ei nodig. Perfect dus als je allergisch voor eieren bent! Toevallige bonus. Wat je wel nodig hebt zijn boter, suiker, bloem, bakpoeder, melk en vanille. Het laatste is soort van optioneel, maar ik vind eigenlijk dat vanille extract nooit optioneel is als je wat gaat bakken lol.

Wat betreft de glazuur heb ik een simpel mengsel van boter, roomkaas en poedersuiker gebruikt. Ik voegde ook aardbeienjam voor extra smaak toe, maar je kunt gerust een andere smaak jam gebruiken. Ik denk dat blauwe bessen of kersenjam ook heerlijk zullen smaken. Je kunt de jam trouwens ook in z’n geheel weglaten en de roomkaas glazuur au naturel gebruiken. Wat jouw hartje begeert. Het is JOUW feestje cupcake.

Eenpersoons Cupcake
Serves 1
Makkelijke vanille cupcake met een zoete aardbeien-roomkaas glazuur. Recept voor één persoon.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
12 min
Total Time
22 min
Prep Time
10 min
Cook Time
12 min
Total Time
22 min
Ingrediënten voor de cupcake
 1. 6 g ongezouten boter, kamertemperatuur
 2. 10 g suiker
 3. 15 g bloem
 4. 1/8 tl bakpoeder
 5. 10 mL melk
 6. 1/4 tl vanille extract
Ingrediënten voor het glazuur
 1. 20 g ongezouten boter, kamertemperatuur
 2. 20 g roomkaas, kamertemperatuur
 3. 2 tl poedersuiker
 4. 1 tl aardbeienjam
 5. andere versieringen (optioneel)
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180C en zet een cupcake vormpje klaar.
 2. Meng in een kom met een vork de boter en suiker.
 3. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en vanille toe. Meng tot je een beslag hebt.
 4. Doe al het beslag in één cupcake vormpje.
 5. Bak de cupcake 11-14 minuten op 180C of tot een satéprikker schoon uit de cupcake komt. Zet aan de kant om af te koelen.
 6. Meng, terwijl de cupcake aan het bakken is, de boter, roomkaas en poedersuiker met een vork.
 7. Voeg de aardbeien jam toe. Meng met een theelepel tot een glad geheel.
 8. Laat het glazuur wat opstijven in de koelkast tot de cupcake helemaal afgekoeld is.
 9. Spuit het glazuur op de cupcake, versier naar keus en EET!
 10. Pipe the frosting on the cooled cupcake, decorate as desired and EAT!
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “Eenpersoons Cupcake met glazuur

 1. Hij is geweldig en zo herkenbaar 😉 Hoe krijg je die frosting er toch zo mooi op! Ik heb gewoon mijn eigen beautygoddess cupcake: woohoo! Ben zeer vereerd! Deze cupcake ziet er perfect uit.De foto kan zo in een luxe food magazine. Ik vond het super om met jou samen te werken, zeker voor herhaling vatbaar 😉 Fijne avond! X

  1. Haha dank je, Deb! Zo’n mooi compliment :3 De mooie frosting heb ik allemaal te danken aan het spuitmondje van Sostrene Grene <3 ik voorzie nog wel een samenwerking in 2017 😉

Geef een reactie