Kip Ramen Roerbak Schotel

Simpele ramen (noodles) roerbak schotel met sappige stukjes kippendijtjes, dunne reepjes omelette en heel veel groente. Ik gebruikte sperzieboontjes, maar je kunt elke groente gebruiken die je wil. Klaar in minder dan 30 minuten!

Ik ben verslaafd aan noodles. Ik ben gek op noodles voor lunch en als diner sla ik het zeker niet af. Als het kon, zou ik het zelfs voor ontbijt echter. Echter, ik ben ook gek op slapen. Meer slapen is toch beter dan noodles voor ontbijt. Sorry. (Wie is het met mij eens?) Ik vind noodlesoep heerlijk, maar tenzij de soep “Pho” heet, ga ik toch zeggen dat “droge” noodles mijn absolute favoriet is. Zelfs met instant noodles gaat mijn voorkeur uit naar de “droge” variant. Voor diegene onder jullie die net als mij is, deel ik vandaag een basis recept voor mijn kip ramen roerbak schotel. Het is heel basic, super makkelijk en het recept is enorm veelzijdig. Afhankelijk van jouw smaak kun je de saus variëren, meer/andere groentes toevoegen en/of een compleet andere noodle gebruiken. Ik ben toevallig gek op “fresh style” ramen, maar je kunt elke noodle gebruiken als het maar geschikt is voor roerbakken. Sommige noodles zijn namelijk alleen geschikt om in een soep te gebruiken en zullen heel zompig worden als je ze bakt. Naast de noodles en de groente kun je teven de kip inruilen voor bijvoorbeeld rundvlees, varkensvlees of een vegetarische optie. Zelfs zonder vlees is een optie. Je kunt praktisch voor elke dag van de week een andere variant maken met dit recept! Ik probeer het echter tot één keer per week te beperken, omdat mijn vriend en ik zó ge op noodles zijn dat we per keer ieder voor twee eten! #fatcouple

Ik heb eigenlijk maar één opmerking bij dit recept: Mijn vriend en ik proberen minder zout te eten en hebben daarom, naast de “marinade” van de kip, geen extra saus aan dit recept toegevoegd. Echter, als je  gewend bent om meer zout te eten, zul je een saus toe willen voegen. Ik heb daarom de instructies en ingrediënten voor een saus toegevoegd aan het recept hieronder, maar die kun je ook weglaten zoals ik dat gedaan heb. Het is een kwestie van smaak.

Oh, en mocht je geïnteresseerd zijn, dan heb ik hier nog een paar ideeën voor variaties:

 1. Voeg Siracha saus (naar smaak) toe voor een kick.
 2. Gebruik broccoli en biefstuk met broccoli en biefstuk-saus in plaats van donkere soja saus.
 3. Gebruik geen kip en voeg julienne wortel, Chinese kool en paprika toe voor een vegetarische versie. Gebruik in dit geval geen marinade en voeg voor smaak de saus toe.
 4. Maak een gebakken ei erbij.

Kip Ramen Roerbak Schotel
Serves 3
Simpele ramen (noodles) roerbak schotel met sappige stukjes kippendijtjes, dunne reepjes omelette en heel veel groente. Ik gebruikte sperzieboontjes, maar je kunt elke groente gebruiken die je wil. Klaar in minder dan 30 minuten!
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Ingredients
 1. 300-350 g kippendij filet, overtollig vet verwijderd en in stukjes gesneden
 2. 1 El donkere soja saus
 3. 1 tl uienpoeder
 4. ½ tl knoflookpoeder
 5. 1 ei, losgeklopt
 6. 300-400 g sperziebonen (of andere groente), gekookt*
 7. 2 pakjes fresh style ramen (2x200g)
 8. olie om mee te roerbakken
Ingrediënten voor de saus (optioneel)
 1. 1½ tl donkere soja sau
 2. ¼ tl suiker
 3. ½ tl uienpoeder
Instructions
 1. Meng de kippendij, sojasaus, uienpoeder en knoflookpoeder. Laat dit minimaal 10 minuten staan.
 2. Verhit een beetje olie in een pan op midden-hoog vuur.
 3. Doe het losgeklopte ei in de pan en draai de pan rond om het ei tot een dunne laag te verdelen.
 4. Rol het ei op als een pannenkoek, haal het uit de pan en snijd het ei in reepjes. Zet aan de kant.
 5. Zet de pan terug op het fornuis en voeg de kip toe. Bak de kip tot gaar en haal het ui de pan.
 6. Doe in diezelfde pan de ramen. Roerbak de noodles tot ze los gekomen zijn.
 7. Voeg de reepjes ei, de kip en de groente toe. Als je wil, kun je op dit punt ook de ingrediënten voor de saus toevoegen. Bak en roer het geheel nog eens 2-3 minuten door totdat alles goed gemengd is.
 8. Serveer meteen.
Notes
 1. *Kook de boontjes terwijl je de kip en de andere ingrediënten aan het bereiden bent om tijd te besparen.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie