Het Leven Is Een Keuze | MINDFUL MONDAY

mm_001

Het leven is een keuze.

Hoe vaak vertel jij jezelf dat je dingen “moet” doen? Denk er eens over na. Toen ik dat deed, realiseerde ik mij dat ik vaak het gevoel heb dat alles wat ik doe, dat ik dat “moet”. Het gevoel dat je dingen “moet” doen, kan je gestressd laten voelen. Misschien zelfs angstig. In de realiteit zijn al jouw taken keuzes. Bijvoorbeeld: Ik “moet” studeren? Nee, ik kies ervoor om te studeren, omdat ik goed in mijn werk wil zijn. Ik “moet” het huishouden doen? Nee, ik kies ervoor om het huishouden te doen, omdat ik in een schoon huis wil leven. Door jezelf te vragen waarom je dingen doet in plaats van te denken dat jet het moet doen, stel je doelen op. Doelen plaatsen jouw taken in perspectief en geven je rust, terwijl je jouw to-do list af gaat. Probeer het.

Geef een reactie