Iedereen Begint Bij 0 | MINDFUL MONDAY

mm_002

Iedereen begint bij 0.

Een tijdje geleden deed ik boodschappen. De kassamedewerker was een jongen die nieuw leek. Hij was wat langzaam, wat de mensen in de rij irriteerde. Het was druk. Toen ik aan de beurt was, moest hij lang naar de code van de citroen, die ik wilde kopen, zoeken. Na een tijdje merkte ik op dat de barcode op de sticker van de citroen zat. Toen ik dat aan gaf, proestte de man achter mij in de rij en mompelde iets in de zin van “dat geloof je toch niet?!”. Hij lachte de jongen uit en irriteerde mij daar aan. Wat een arrogantie. Was die man nog nooit ergens nieuw in geweest? Worden we niet allemaal als hulpeloze baby’s geboren? Of was deze man geboren als een volwassen man met ervaring en vaardigheden? Ik betwijfel het. Wat ik wil zeggen: In situaties waar je de persoon met ervaring bent, denk eraan dat jij ook eens diegene zonder ervaring was. Wanneer je diegene zonder ervaring bent, denk er dan aan dat je alleen diegene met ervaring kan worden door er moeite en tijd in te steken. Ongeacht wat anderen zeggen of doen. Iedereen begint bij 0.

Geef een reactie