NUTELLA Gevulde Koekjes

Zachte hazelnoot koekjes met een lichte chocolade smaak en gevuld met NUTELLA. Super makkelijk, zonder rusttijd en heerlijk smeuïg aan de binnenkant.

nutella-stuffed-cookies01_09

Ik denk dat er maar weinig mensen bestaan die Nutella niet lekker vinden. Tenminste, er zijn niet veel in mijn sociale kring die Nutella niet lekker vinden. Volgens mij vindt iedereen in mijn sociale kring Nutella wel lekker. Behalve mijn vader misschien. Hij houd vooral van hartig eten. Hartig en goed gezouten 😉 Het recept van vandaag is niet voor mensen zoals mijn vader. Nee, vandaag is speciaal voor alle overige mensen! Nutella lovers, chocolade lovers, zoetekauwers, koekie monsters.. Jullie zullen dit allemaal lekker vinden. Want vandaag deel ik het ULTIEME koekje met jullie. Serieus, mijn smaakpanel vond deze koekjes helemaal te gek. Een van hun heeft zelfs haar geen-zoetigheden-dieet speciaal voor mijn koekjes voor één dag opzij gezet! (Sorry dat ik je dieet verpest hebt trouwens.) De beste reactie die ik kreeg? “Er zit een heerlijke verassing verstopt in elk koekje.” Alles wat een meisje amateur bakker wil horen. Deze koekjes zijn trouwens super makkelijk te maken (echt waar) en ook nog eens ZO LEKKER. Een batch zal niet genoeg zijn.

nutella-stuffed-cookies01_04

Uiteraard is het lekkerste aan deze koekjes de Nutella vulling; een smeuïge vulling dat vloeibaar blijft zelfs na het afkoelen. Ik vergelijk het graag met een lava cake. Misschien denk je dat het moeilijk is om zo’n vulling te maken, maar dat is het echt niet. Het enige wat je doet is wat Nutella invriezen. Dat is het. Ik gebruikte een siliconen mini-cupcake vorm voor perfecte gelijk-vormige Nutella schijfjes, maar je kunt ook gewoon een flink theelepel Nutella op een stuk bakpapier laten vallen en dat invriezen. Nutella is vrij stevig, waardoor het enigszins z’n vorm zal vasthouden. Eenmaal bevroren hoef je de Nutella schijfjes alleen nog maar in wat koekjesdeeg rollen en je bent klaar. Geen rusttijd alleen direct afbakken.

nutella-stuffed-cookies01_02

nutella-stuffed-cookies01_07

nutella-stuffed-cookies01_10

Nutella Gevulde Koekjes
Yields 11
Zachte hazelnoot koekjes met een lichte chocolade smaak en gevuld met NUTELLA. Super makkelijk, zonder rusttijd en heerlijk smeuïg aan de binnenkant.
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 5 min
Cook Time
12 min
Total Time
1 hr 17 min
Prep Time
1 hr 5 min
Cook Time
12 min
Total Time
1 hr 17 min
Ingredients
 1. 11 tl Nutella
 2. 200 g bloem
 3. 10 g cacaopoeder
 4. 1 tl bakpoeder
 5. ¼ tl baksoda
 6. ¼ tl zout
 7. 80 g ongezouten boter, gesmolten
 8. 150 g bruine suiker
 9. 1 ei, losgeklopt
 10. 1 El vanille extract (optioneel)
 11. 80 g hazelnoten, gehakt
Instructions
 1. Laat volle theelepels Nutella op een stuk bakpapier vallen of doe het in een mini cupcake vorm. Bevries tot hard (30-60min*)
 2. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met een siliconen bakmat.
 3. Meng in een kom de boem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout. Zet aan de kant.
 4. Klop in een beslagkom de gesmolten boter, suiker, ei en vanille tot glad.
 5. Roer het bloemmengsel en de hazelnoten er doorheen tot een koekjesdeeg.
 6. Neem ongeveer 2 eetlepels koekjesdeeg en rol het tot een balletje met een gevroren stuk Nutella in het midden. Herhaal voor de rest van het deeg.
 7. Plaats de koekjes een paar centimeter uit elkaar op de bakmat en druk ze wat plat.
 8. Bak de koekjes 12 minuten op 180C. Laat de koekjes ongeveer 5 minuten afkoelen alvorens naar een koelrek te verplaatsen.
Notes
 1. *De Nutella's hoeven niet keihard te zijn, alleen vast genoeg om in een balletje deeg te kunnen rollen.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “NUTELLA Gevulde Koekjes

 1. Het ziet er heeeeeerlijk uit! Ik ben ook een grote Nutella fan! Onvoorstelbaar dat mensen hier niet van houden 😉 Al moet ik zeggen dat ik niet zo’n zoetekauw ben en het met mate eet, maar als ik het eet geniet ik intens!

  Ik heb vol bewondering naar je filmpje gekeken, ze zien er steeds professioneler uit en wow.. die rode nagels!! Ja die ontgaan me dus echt niet! Waar haal je trouwens baksoda? Bakpoeder ken ik wel maar baksoda, daar heb ik nog niet van gehoord moet ik je eerlijk bekennen. Hoelang (ongeveer) moet je de Nutella trouwens laten invriezen? is dat een nachtje van tevoren of een paar uurtjes, wel handig om te weten 😉 Fijn weekend!!

  1. Awww super super bedankt, Deb! Super liever reactie <3 ik kan ook niet geloven dat er mensen geen Nutella lusten. Ik eet het niet super vaak, maar net als jij geniet ik er ook enorm van als ik het eet. Baksoda kan je tegenwoordig ook van dr Oetker kopen. Het lijkt op de bakpoeder zakjes maar dan groen. Ik heb het zowel bij de Jumbo als AH gezien. Jumbo heeft ook grootverpakkingen van baksoda (bij de bakafdeling, oranje kartonnen doos). Het invriezen duurt ongeveer 30-60 min (afhankelijk van de instelling van de vriezer). Het hoeft niet perse volledig hard te zijn, alleen stevig genoeg om koekjesdeeg omheen te kunnen draaien. Ik zal het nog in het recept aanpassen. Dank je wel 🙂 en nog een fijn weekend!!

Geef een reactie