Pandan Kaya Swiss Roll

Zachte pandan cake, bestreken met kaya en kokos, opgerold tot een prachtige swiss roll. Dit is zo’n beetje de zachtste cake die je ooit zult vinden.

Ik ben op dit moment geobsedeerd door swiss rolls. Niet alleen geobsedeerd met het maken ervan, maar ook geobsedeerd door het eten van swiss rolls. Okay, om eerlijk te zijn gaat het voornamelijk om het eten, maar laten we doen alsof ik ook heel geinteresserd in het maken ervan ben. Lol. Ze zijn echt ZO lekker. Echt waar. De eerste swiss roll die ik met jullie deelde was deze vanilla swiss roll met slagroom. Ik ben gek gek GEK op slagroom. Mijn vriend was ook helemaal weg van de vanille rollen. Echter, zoals jullie misschien weten, eet de vriendin van mijn vader geen zuivel. Daarom besloot ik een zuivel-vrije swiss roll voor haar te maken. Het resultaat? Deze pandan swiss roll met kaya (coconut jam) en geraspte kokos in plaats van slagroom. Het is geweldig. Je zult de zuivel niet missen.

Nu moet ik jullie wel waarschuwen dat de cake op mijn foto’s er een beetje gescheurd uit ziet, maar ik beloof je dat als je mijn recept volgt, je een volledig gladde cake zult krijgen. Ik had mijn cake namelijk per ongeluk te lang in de oven gelaten, waardoor je hier en daar wat kleine scheurtjes ziet. (Note to self: volgende keer dubbel checkn of ik de timer wel op 2 minuten ipv 22 minuten heb gezet.) De smaak was trouwens nog steedes super.

Als je geen fan bent van kaya kun je het natuurlijk gewoon vervangen door slagroom. Pandan en slagroom smaken heerlijk samen. Ik heb ook wel eens pandan rollen met chocolade vulling gezien, maar ik ben nog niet overtuigd over die combinatie. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar er is iets in m’n hoofd dat gewoon “niet doen” zegt. En mocht je überhaupt geen fan van vullingen zijn, dan kun je deze cake ook au natural oprollen. Het zal nog steeds heerlijk zijn. Geloof mij.

Pandan Kaya Swiss Roll
Zachte pandan cake, bestreken met kaya en kokos, opgerold tot een prachtige swiss roll. Dit is zo'n beetje de zachtste cake die je ooit zult vinden.
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
22 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
22 min
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 4 eieren, gescheiden
 2. 120 g kristalsuiker, verdeeld in 2
 3. 30 mL zonnebloemolie
 4. 2 tl pandan pasta
 5. 50 g bloem
 6. kaya
 7. geraspte kokos (optioneel)
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 160C en bekleed een rechthoekige bakpan met bakpapier. Zet aan de kant.
 2. Meng in een kom de eieren, de HELFT van de suiker, de olie en de pandan pasta.
 3. Zeef de bloem erbij en meng tot glad. Zet aan de kant.
 4. Klop in een mengkom de eiwitten op en voeg langzaam de REST van de suiker eraan toen. Klop tot je zachte pieken hebt.
 5. Spatel in delen de eiwitten door het ei-geel mengsel.
 6. Giet het beslag in de bakpan en bak de cake ongeveer 22 minuten op 160C in een waterbad.
 7. Verwijder de cake van de oven en laat het afkoelen.
 8. Verdeel de kaya over de cake en besprenkel met kokos.
 9. Rol de cake op met behulp van bakpapier. Maak de zijkant vast en laat de cake ongeveer 10-20 minuten in de koelkast stevig worden.
 10. Haal de cake uit de koelkast en snijd in dikke plakken.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie