Quinoa Salade met een Marokkaans tintje

Vers en kleurrijke quinoa salade met heerlijke stukken kip. Verrijkt met stukjes zoete abrikoos, friszure limoen, krokante groente en heel wat textuur.

moroccan-quinoa-salad01_05

Hallo lieverds! Hoe gaat het met iedereen? Het weer in Nederland is best okay de laatste tijd. Het is weliswaar koud, maar (nog) niet dodelijk koud. Echter, ik ben wel toe aan wat nieuwe (extra) truien. Gewone shirtjes houden mij niet meer warm genoeg en bovendien wordt mijn kantoor op werk niet goed warm.. ^^” Mijn Aziatische genen hebben warmte nodig. Gelukkig schrijf ik dit artikel vanuit mijn warme comfortabele bed. #brightsideoflife 😉

Maar laten we het over deze prachtige salade hebben. Terwijl ik aan dit artikel begon, merkte ik op dat ik slechts twee salades in mijn recepten index heb: Quinoa salade met honing-soja kip en de makkelijke Thaise beef salade. Erg jammer, omdat ik salades echt heerlijk vind om te eten. En dan bedoel ik niet die standaard-heb-nog-steeds-honger-hierna-salades, maar ik bedoel de salades vol met groente, eiwit en smaak die je voldaan laten voelen tot het volgende munchie moment van de dag. Daarom heb ik een comeback met een bang vandaag. Ik heb een frisse quinoa salade voor jullie ZONDER vette dressing, maar wel heel veel smaak. De salade ziet er vrij zomers uit op de foto’s, maar geloof mij wanneer ik zeg dat deze salades voor elk seizoen geschikt it. Het is licht, smaakvol en ook nog eens vrij gezond.

moroccan-quinoa-salad01_03

moroccan-quinoa-salad01_02

De basis van deze salade is spinazie en quinoa. Ik ben een grote fan van quinoa in salades, omdat het de salade meer volume geeft zonder het een zware salade te maken zoals pasta bijvoorbeeld doet. Geen opgeblazen buik. Bovendien voegt quinoa een heerlijke textuur toe. Ik houd van textuur in eten. De quinoa heb ik gemaakt zoals ik altijd doe: gekookt in bouillon. Ik ben dol op deze methode, omdat het een makkelijke (lees: luie) manier is om de quinoa smaak te geven. Nadat de quinoa afgekoeld is, kun je het mengen met de (rauwe) groente: spinazie, doperwten, paprika en komkommer. Voeg voor extra smaak ook wat verse munt toe. Dit laatste is niet optioneel. Deze salade heeft munt nodig. Geloof mij. Oh en laat de hoeveelheid ingrediënten van deze salade je niet afschrikken, want geen van deze ingrediënten zijn moeilijk en hoeven voornamelijk alleen gewassen en gesneden te worden. Serieus, het koken van de quinoa is waarschijnlijk het meest moeilijk.

Zodra de basis bij elkaar heb, kun je verder gaan met de kip. Kip is mijn go-to proteïne voor de meeste van mijn gezonde recepten. I love it. Kip zit vol met eiwitten en is ook nog eens super makkelijk te bereiden. Het enige wat je moet doen is de kip te mengen met wat kruiden en dit een paar minuten laten staan om te marineren. Sauté wat uien voordat je kip tot perfectie bakt in een pan en je hebt de beste en makkelijkste kip met Marokkaanse smaken. Maak de salade af met wat stukjes gedroogde abrikoos voor een beetje zoetheid en voeg stukjes amandel toe voor extra textuur. Textuur is liefde. Verdeel ten slotte wat limoen schil en sap naar smaak over de salade en je bent klaar. Een lichte, frisse quinoa salade met een Marokkaans tintje; vol met smaak en textuur. Gezond wordt niet lekkerder dan dit. Werkelijk waar, je moet dit proberen.

moroccan-quinoa-salad01_01

Welke ingredienten zou jij toevoegen aan de ULTIEME salade?

Quinoa Salade met een Marokkaans tintje
Serves 4
Vers en kleurrijke quinoa salade met heerlijke stukken kip. Verrijkt met stukjes zoete abrikoos, friszure limoen, krokante groente en heel wat textuur.
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
15 min
Cook Time
10 min
Total Time
25 min
Ingrediënten voor de kip
 1. 3 kipfilet, in blokjes
 2. 1 tl komijn poeder
 3. 1 tl koriander poeder
 4. 1 tl paprika poeder
 5. ½ tl gember poeder
 6. ½ tl kaneel poeder
 7. ½ tl witte peper
 8. ½ tl knoflook poeder
 9. ½ tl maiszetmeel
 10. ¼ tl zout
 11. 1 ui, gesnipperd
 12. 2 El olie, om mee te koken
Ingrediënten voor de salade
 1. 1 kopje quinoa
 2. 2 kopjes kippenbouillon
 3. 150 g spinazie, gewassen en uitgelekt
 4. 1 paprika, gewassen en in reepjes gesneden
 5. 1 klein blikje doperwten (160 g), gewassen en uitgelekt
 6. 1 bosje verse munt, geplukt, gewassen en uitgelekt
 7. 120 g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
 8. 45 g amandelen, in grove stukken
 9. ½ komkommer, gehalveerd en in plakjes
 10. 1 limoen, schil en sap
Instructions
 1. Meng alle ingrediënten voor de kip behalve de ui en olie in een kom. Zet aan de kant.
 2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in 2 kopjes kippenbouillon. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zet het na het koken aan de kant om af te koelen.
 3. Verhit 2 eetlepels olie in een pan op midden-hoog vuur.
 4. Sauté de ui tot glazig.
 5. Voeg de kip toe en bak de kip tot licht goudbruin en gaar. Zet aan de kant.
 6. Meng de gekookte quinoa, spinazie, paprika, doperwten en munt in een salade kom.
 7. In a salad bowl, mix the cooked quinoa, spinach, red bell pepper, green peas and mint leaves.
 8. Verdeel de salade over de borden.
 9. Strooi de stukjes abrikoos, stukjes amandel, komkommer en geraspte limoenschil er overheen.
 10. Knijp en flink van limoensap naar smaak overheen. Ik heb ongeveer ¼ limoen per bord gebruikt.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “Quinoa Salade met een Marokkaans tintje

 1. Het ziet er delish uit!! Prachtige foto’s ook, mijn maag begint er spontaan van te knorren.Quinoa is voor mij nog vrij nieuw, misschien 1 keer gegeten in mijn leven. Je maakt me nieuwsgierig!

  1. Dank je wel, Deb! Ik vind quinoa echt heerlijk. Misschien niet voor alledaags (lekker hipster), maar zeker als afwisseling van aardappels/rijst. Ik hoor t graag als je t weer eens eet 😀

Geef een reactie