Review: Bosch ErgoMixx

Disclaimer: Dit artikel wordt NIET gesponsord.

Een tijdje geleden begaf mij oude vertrouwde Philips (mijn handmixer) het. Het is vele jaren bij mij in dienst geweest en heeft mij met talloze recepten geholpen. Echter, het was nu dan eindelijk tijd om te gaan. Nu ligt Philips waarschijnlijk ergens op een stapel electronica, wachtende op een nieuwe bestemming. Het ga je goed, Philips. MAAR! Als een deur dicht gaat, gaat een andere open. Dit keer was het een deur die naar Bosch leidde. Bosch ErgoMixx. Een nieuwe handmixer. Om eerlijk te zijn hoopte ik op een deur die naar een KitchenAid leidde, maar het lijkt erop dat mijn bankrekening die deur nog niet open wilde laten gaan. Bovendien is mij huidige keuken er ook niet groot genoeg voor. Ooit…. 😉 Hoe dan ook, ik heb mijn ErgoMixx nu al een paar weken in bezit en dit is wat ik van mijn nieuwe vriend in de keuken vind.

Geluid

4/5 Bosch belooft stilte, “silence”. Nou, deze mixer is inderdaad een stuk stiller dan andere mixers die ik ken. Mijn vorige mixer was nogal oud en zeer ZEER luid dus dit is een grote verbetering. Ik moet wel zeggen dat je ook deze mixer niet in de ochtend kunt gebruiken als je nog slapende mensen in huis hebt. De motor maakt nog steeds enigszins lawaai. Het is geen geruisloos apparaat.

Sterkte

4/5 Een handmixer zal nooit zo sterk zijn als een echte mixer, maar met deze handmixer ben ik zeer tevreden. Ik heb al muffins, brood en geklopte eiwitten met deze handmixer gemaakt en heb tot nu toe geen probleem gehad. Maar ik geef toe dat ik deeg nog steeds het liefst met de handen kneed. Anyway, ik vind het ook heel fijn dat er 5 standen op deze mixer zitten. Ik gebruik de eerste stand om te “roeren” zonder dat ik een explosie van bloem in mijn gezicht krijg. Mijn vorige mixer had maar 3 snelheden en geen van die was langzaam genoeg om te roeren. Ik moest daarom altijd eerst handmatig met de machine “roeren” alvorens de machine aan te zetten. Het zag er dom uit, maar het was de enige mogelijkheid die ik had. Het dan ook niet gek dat ik SUPER blij ben met de verschillende snelheden van deze mixer.

Design

5/5 Ik ben dol op het design. Mijn vorige mixer was nogal “dik”, maar de Bosch mixer heeft een modern design. Bosch beweert dat het design ook ergonomisch is, maar ik voel geen verschil met andere machines. Maar dat betekent ook niet automatisch dat het NIET ergonomisch is dus ja… Laten we het erop houden dat er niks bijzonders aan is. Niks slechts en niks dat bijzonder aan voelt. Ik vind het rode en witte trouwens prachtig. Hoewel het design misschien niks aan de kwaliteit toe voegt, neem ik het wel altijd mee in mijn afweging als ik nieuwe apparaten voor in mijn keuken koop. Waarom? Omdat mooie keuken apparatuur mij blij maken en je altijd voor blijdschap moet kiezen 😀

Totaal

In totaal geef ik deze mixer een 4/5. Het is een hele verbetering ten opzichte van mijn oude mixer. Hoewel mijn oude mixer natuurlijk wel praktisch antiek was… Hoe dan ook vind ik deze mixer een goede aankoop, vooral als je naar de prijs kijkt. Ik kocht deze mixer voor € 39,95. Een koopje als je het mij vraagt. Een handmixer zal nooit hetzelfde zijn als een echte mixer, maar als je een handmixer moet kopen (zoals ik), dan raad ik deze ErgoMixx van Bosch zeker aan.

Disclaimer: Dit artikel wordt NIET gesponsord.

Geef een reactie