Rolo Gevulde Koekjes

Dikke vanille koekjes. Krokant aan de buitenkant en zacht van binnen. Gevuld met Rolo snoepjes! Heerlijk smeuïge caramel in het midden. Chocolade chips zijn optioneel.

Hallo, hallo, iedereen! Hebben jullie een mooie Kerst gehad? Wat hebben jullie gedaan? Wij hebben meer dan genoeg lekker eten gehad. Bovendien ben ik ook nog eens enorm verwend met mooie cadeautjes. Daar zal ik binnenkort een video over uploaden. Anyway, vandaag deel ik mijn laatste koekjesrecept van 2016. En het is een goed recept. Omdat mijn Nutella koekjes een ware hit waren, besloot ik voor mijn laatste koekjes recept weer een gevuld koekje te maken. Voor dit recept, vulde ik heerlijke vanille koekjes met Rolo’s! Yep, dat betekent inderdaad dat je bij deze koekjes gratis een vloeibare caramel core erbij krijgt.

Om deze Rolo koekjes te hebben, moet je de Rolo’s vooraf “klaarmaken”. Met “klaarmaken” bedoel ik eigenlijk gewoon dat je ze in de vriezer moet gooien. Als je dit niet doet, zul je geen mooie kern van caramel krijgen. Rolo’s op kamertemperatuur zullen namelijk te snel smelten in de oven, waardoor jee een plasje van chocolade saus met caramel-achtige smaak als kern zult krijgen. Ik heb verschillende methoden geprobeerd om het invriezen over te slaan (ja, zo lui ben ik. Dat weten jullie toch al? lol), maar geen van deze methodes werkten. Dus wat je ook doet, zorg ervoor dat je ze goed invriest. Er is geen omweg. Ik kan het weten haha.

Wat betreft de koekjes zelf is er niet zoveel bijzonders. Ik heb simpele vanille koekjes gemaakt. Eerst wilde ik eigenlijk chocolade koekjes maken maar 1) Nog meer chocolade in combinatie met Rolo’s (nóg meer chocolade) leek mij enigszins overkill en 2) ik wilde iets wat minder op de Nutella koekjes leek. En dus ging ik deze keer voor simpele vanille koekjes. De koekjes zijn dik, hebben een krokante buitenkant en zijn zacht van binnen. Een perfect koekje als je het mij vraagt. Om een krokante buitenkant te krijgen, gebruikte ik een combinatie van boter en Crisco (plantaardig vet) in dit recept. Als je geen Crisco hebt of als je geen Crisco wil gebruiken, kun je de Crisco vervangen door boter. Denk er alleen aan dat de koekjes dan zachter dan mijn (originele) koekjes zullen zijn.

Rolo Gevulde Koekjes
Yields 14
Dikke vanille koekjes. Krokant aan de buitenkant en zacht van binnen. Gevuld met Rolo snoepjes! Heerlijk smeuïge caramel in het midden. Chocolade chips zijn optioneel.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 14 Rolo's, gevroren*
 2. 285 g bloem
 3. 1 tl bakpoeder
 4. ¼ tl zout
 5. 80 g ongezouten boter, kamertemperatuur
 6. 30 g Crisco, kamertemperatuur
 7. 110 g kristalsuiker
 8. 80 g (lichte) basterdsuiker
 9. 1 ei, kamertemperatuur
 10. 2 tl vanille extract
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200C en bekleed een bakplaat met een siliconen bakmat. Zet aan de kant.
 2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Zet aan de kant.
 3. Klop in een beslagkom de boter en Crisco tot gemengd.
 4. Voeg de suikers toe en klop tot luchtig.
 5. Klop het ei en de vanille extract erdoor.
 6. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot je een koekjesdeeg hebt.
 7. Rol balletjes van ongeveer 2 eetlepels deeg. Een ijslepel kan hier handig bij zijn.
 8. Rol in elk balletje deeg een gevroren Rolo.
 9. Doe de koekjes op de bakplaat en druk ze zachtjes aan om het deeg aan de bakmat te "plakken". Plaats de koekjes ongeveer 2-3 cm uit elkaar.
 10. Bak de koekjes 10-12 minuten op 200C of tot de koekjes goudbruin beginnen te worden.
Notes
 1. *Voor ten minste 2 uur
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “Rolo Gevulde Koekjes

 1. Ze zien er heerlijk uit!! Ik ben gelijk even gaan googlen wat Crisco is 😉 dacht dat het iets exotisch zou zijn, maar je kunt het gewoon bij de Jumbo halen. Goed om te weten dat je de rolo’s moet invriezen, ik an me voorstellen dat het wel ff heeft geduurd voordat je erachter bent gekomen dat dit de beste methode is. Maar het zijn wel leuke en lekkere experimenten want ik kan me voorstellen dat je die cookies niet weg hebt gegooid maar lekker hebt opgegeten tot de laatste rolo hihi.

  Goed om te horen dat je een fijne Kerst hebt gehad en ik ben ook heel benieuwd waarmee jij bent verwend. Op naar oud en nieuw, ga je nog iets leuks doen? Culinaire oliebollen/appelflappen maken ofzo;-) of laat je je kookschort deze avond thuis? Fijne Jaarwisseling alvast!! Op naar een mooi, gezond en culinair 2017!!

  Ps. voordat ik het vergeet te zeggen.. mooie nagellak heb je op, een beetje een oud roze kleur, love it!

  1. Awww dank je wel! Crisco is heel bekend in Amerika, maar tegenwoordig kun je ze inderdaad ook bij de Jumbo halen. De Toko heeft het ook 😀 En recepten testen is mijn favoriete bezigheid; alles moet ik natuurlijk even “proeven” haha.. (soms vaker dan 1 keer!) De video van mijn kerstproducten zet ik er vandaag op trouwens 😀 Wat betreft oud en nieuw: wij gaan traditioneel bij paps eten. Hij maakt dan uitgebreid Aziatische gerechten. Soo good. Dit jaar wordt het volgens mij “hotpot” (fonduen op z’n Aziatisch :P) Jullie ook een hele mooie jaarwisseling natuurlijk!
   P.S.: DANK JE WEL 😀 Probeer nu veel te oefenen; ik wil ook een perfecte lak kunnen “masteren” 😉

Geef een reactie