Schattige Oreo Vleermuizen

Oreo’s en chocolade. Het enige wat je nodig hebt voor deze schattige Oreo vleermuizen. Makkelijk en snel, op een stokje om zo op te eten.

Huh een vroege post vandaag? Yup, want ik heb nog een post in de planning voor later vandaag! (yay) Vandaag is nog een Halloween post. Niet echt fancy, maar gewoon net als gisteren. Een snelle DIY voor de last-minute mensen onder ons (maak je geen zorgen, zo ben ik ook, zal er niet over oordelen). Vandaag zal ik nog een keer met Oreo’s aan de gang gaan. Ik ben gek op Oreos. Wisten jullie dat? Ze zijn zo makkelijk om mee te werken en je kunt ze in zoveel dingen gebruiken: Cheesecake bodems, snelle vlaaitjes, cupcake vulling… Noem maar op! En vandaag zal ik jullie laten zien hoe je schattige vleermuisjes van deze prachtige koekjes kunt maken. No bake. Ze zijn super makkelijk. En aangezien ze meer schattig dan eng zijn, zou je dit ook nog eens kind-vriendelijk kunnen noemen 😉

Anyway, om deze vleermuizen te maken hebben je alleen Oreo’s en chocolade nodig. Dat is het. Ik gebruikte Double Cream Oreo’s, omdat ik die lekker vind (en te lui was om gewone Oreo’s te halen), maar je kunt in principe elke Oreo gebruiken die je wil. Zelfs “neppe” Oreo’s zijn goed. Zo lang je de smaak maar lekker vindt. Net als bij de Chocolade Spinnen, noem ik in dit recept geen hoeveelheden bij de ingrediënten. Dit doe ik, omdat het echt afhankelijk is van hoeveel je er wil maken. Per vleermuis heb je in ieder geval 2 (eigenlijk 1,5) Oreo nodig en voldoende gesmolten chocolade om de vleugels vast te zetten en de vleermuizen onder te dompelen.

Het moeilijkste aan deze vleermuizen is het los halen va de Oreo’s. Echt waar. Het was mijn grootste frustratie. Normaal gebruik ik gemalen Oreo’s voor mijn recepten, dus ik heb nog nooit echt Oreo’s los moeten halen voor een recept. Het leek ook niet zo moeilijk op tv, maar geloof mij: wie ooit bedacht heeft dat je een Oreo moet DRAAIEN had het echt finaal mis. Draaien, likken, dippen? Nu-uh! Man, mijn luie zelf werd echt even bang toen ik vier koekjes achter elkaar brak, terwijl ik ze los probeerde te draaien. Ik dacht even dat ik weer in de kou naar de supermarkt moest voor een paar Oreos! Maar gelukkig heb ik de oplossing gevonden: Trek de Oreos voorzichtig van elkaar los of gebruik een dun schilmesje. Zoveel makkelijker. Vind ik tenminste. Zodra je de Oreo’s los hebt, is het nog maar een kwestie van de vleugels bevestigen, de Oreo dichtmaken en het geheel in heerlijk gesmolten chocolade te dippen.

PS: Mocht je expert draai tips hebben, laat het mij in de reacties hieronder weten.
Lolly stokjes kun je bij hobby winkels, Xenos en soms ook Action vinden.

Chocolade chips zijn te koop bij groothandels en de Jumbo.

Schattige Oreo Vleermuizen
Oreo's en chocolade. Het enige wat je nodig hebt voor deze schattige Oreo vleermuizen. Makkelijk en snel, op een stokje om zo op te eten.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. Oreo's
  2. Pure chocolade, gesmolten
  3. Witte chocolade, stukjes en gesmolten
Instructions
  1. Haal een Oreo uit elkaar en schraap het room er tussenuit. Breek de koekjes in tweeën om vleugels te maken.
  2. Haal nog een Oreo uit elkaar. Snijd twee driehoekjes die tegenover elkaar staan uit de room (zie video). Schraap ook een streepje uit de room voor een lollipop stokje.
  3. Dip een vleugel voor 1/3 in de gesmolten chocolade en druk de kant met chocolade in één van de uitgesneden driehoekjes. Doe dit ook voor de andere vleugel.
  4. Dip een lollipop stokje een klein stukje in gesmolten chocolade en druk deze in het streepje dat je net uitgesneden hebt.
  5. Smeer nog een klein beetje gesmolten chocolade op de rest van de room, zodat je de Oreo weer dicht kunt plakken. Laat de lolly's 15 minuten in de koelkast hard worden.
  6. Dip de vleermuizen in chocolade en decoreer met witte chocolade (stukjes). Laat de chocolade volledig stollen alvorens te serveren.
Notes
  1. Ik noem in dit recept geen hoeveelheden bij de ingrediënten. Dit doe ik, omdat het echt afhankelijk is van hoeveel je er wil maken. Per vleermuis heb je in ieder geval 2 (eigenlijk 1,5) Oreo nodig en voldoende gesmolten chocolade om de vleugels vast te zetten en de vleermuizen onder te dompelen.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie