Simpel Broodje Tonijnsalade

Super simpele tonijn salade met augurken en rode ui. Deze salade kan eenvoudig aangepast worden naar jouw smaak. Smeer het op een broodje en je hebt een heerlijke lunch!

simple-tuna-salad-sandwich01_01

Een van mijn doelen in het leven is om zoveel mogelijk huisgemaakte maaltijden te eten. Ik ben sowieso al niet zo’n fan van kant-en-klaar eten, omdat ze vaak heel zout en niet echt smaakvol zijn. Echter, wanneer ik een druk schema heb, is het makkelijk om verleid te worden door magnetron- en diepvries maaltijden. Dus wanneer ik niet hoef te werken, probeer ik vaak om ook een zelfgemaakte lunch te eten naast het avondeten.Vorige week besloot ik om deze super simpele tonijn salade te maken. Deze huisgemaakte tonijn salade is zoveel beter dan die van de supermarkt, omdat je zelf kan beslissen hoeveel mayonaise je eraan toevoegt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb het idee dat tonijn salade van de supermarkt meer mayonaise dan tonijn bevat… Dan kun je net zo goed een pot mayonaise eten, toch? ^^”

Mijn basis tonijn salade bevat slechts een aantal simpele ingrediënten:

 • Tonijn
 • Augurk
 • Rode ui
 • Mayonaise
 • Mosterd
 • Peterselie

Het beste aan zelfgemaakte tonijnsalade is dat je zelf kunt kiezen welke ingrediënten je toevoegt. Mijn salade bevat bijvoorbeel niet zoveel mosterd, omdat ik niet van een sterke mosterd-smaak houd (ik ben sowieso eigenlijk geen mosterd fan hehe…). Mocht je echter van mosterd houden, dan kun je een paar extra theelepels mosterd toevoegen. En als je iets helemaal niet lust, kun je het ook helemaal weglaten. Aan de andere kant kun je ook nog eens ingrediënten toevoegen. Mijn favorieten zijn mais en doperwten. (Maar dat had ik helaas niet in huis.) Echt waar, doe wat je dunkt. Ik zie geen redenen meer om tonijnsalade te kopen 😛

Om het broodje te maken, smeer je een lekker dikke laag tonijnsalade op een sneetje brood en top je dit af met verse groente. Ik heb zelf Romana sla en plakjes sappige tomaat gebruikt. Yum! Een van de beste makkelijke zelfgemaakte lunches als je het mij vraagt. Pure verleiding 😉

Liefs,

My Linh

Houd jij van tonijnsalade met veel of weinig mayonaise?

Simpel Broodje Tonijnsalade
Serves 5
Super simpele tonijn salade met augurken en rode ui. Deze salade kan eenvoudig aangepast worden naar jouw smaak. Smeer het op een broodje en je hebt een heerlijke lunch!
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Total Time
2 hr 10 min
Prep Time
10 min
Total Time
2 hr 10 min
Ingredients
 1. 2 blikken tonijn in water (300 g uitlekgewicht)
 2. 90 g augurken, in blokjes
 3. 1 rode ui, gesnipperd
 4. 3-4 El mayonaise
 5. 1-2 tl mosterd
 6. 2 El peterselie
 7. zout naar smaak
Instructions
 1. Giet het water van de tonijn af en knijp zoveel mogelijk water uit de tonijn.
 2. Mix in een grote kom de augurken, uien, mayonaise, mosterd en peterselie.
 3. Voeg zout naar smaak toe.
 4. Laat de salade minimaal 2 uur in de koelkast staan om de smaken in te laten trekken.
 5. Serveer op een broodje met verse groente.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie