Makkelijk Aziatisch Stoofvlees

Simpele, no-fuss vlees gestoofd in een Aziatische saus. Een kom met zacht mals vlees gemengd met worteltjes en zijdezachte stukjes sojabonen vellen (bean curd).

asian-beef-stew01_01

Aziatisch stoofvlees is een gerecht dat ontelbaar veel variaties heeft. Mijn oma (en dus mijn vader) maakt één van de beste stoofvlees. Vandaag wilde ik mijn versie van Aziatisch stoofvlees delen. Zoals gewoonlijk is het super simpel maar overheerlijk. Het beste aan dit gerecht is dat je het vooruit kunt maken én dat je er maar 1 pan voor nodig hebt (wie haat het ook om af te wassen? -____-). En heb ik ook al gezegd dat dit recept freezer-proof is? Ja, ik weet het. Awesome, toch? Mijn vriend en ik eten dit gerecht regelmatig (vaak met rijst en Chinese egg custard), omdat het zo makkelijk te maken is. Het is trouwens niet alleen makkelijk, maar mijn vriend vindt dit gerecht echt geweldig. Als ik dit gerecht een tijdje niet maak, vraagt hij dit gerecht zelfs bij mij aan.

Anyway, aangezien ik er veel plezier in heb om (food) videos te filmen en te bewerken, leek het mij leuk om nog een recept-video te maken. Net zoals ik deed bij de 10 minuten pizza broodjes. Ik hoop dat je het leuk vindt en abonneer om meer videos te zien 🙂

Welk gerecht van jouw land is simpel maar overheerlijk?

Makkelijk Aziatisch Stoofvlees
Serves 4
Simpele, no-fuss vlees gestoofd in een Aziatische saus. Een kom met zacht mals vlees gemengd met worteltjes en zijdezachte stukjes sojabonen vellen (bean curd).
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 20 min
Ingredients
 1. 600 g sukadelappen, in blokjes gesneden
 2. 4 stukken beancurd sticks, geweekt in water en gesneden
 3. 150-200 g kleine worteltjes, geschrapt
 4. 2 uien, in partjes gesneden
 5. 1½ El sojasaus
 6. 1½ El oestersaus
 7. 1½ El Shaoxing wijn (Chinese rijstwijn)
 8. 1 tl Chinese vijfkruiden
 9. ¼ tl sesamolie
 10. peper naar smaak
 11. 240-360 mL water
 12. olie om mee te koken
Instructions
 1. Verhit de olie in een grote pan op midden-hoog vuur.
 2. Voeg de uien toe en bak tot je goudbruin zijn.
 3. Voeg het vlees toe en bak alle kanten aan.
 4. Voeg de beancurd en saus (sojasaus, oestersaus, rijst wijn, vijfkruiden, sesamolie en peper) toe. Roer tot alles gemengd is.
 5. Voeg voldoende water toe om het vlees te bedekken en breng het water aan de kook.
 6. Zet het vuur op laag en laat het geheel 3 uur zachtjes door koken (stoven).
 7. Voeg na 3 uur de worteltjes toe en stoof nog een uur. Zorg ervoor dat er nog voldoende water in de pan zit (geheel ongeveer half onder water).
 8. Serveer onmiddelijk met witte rijst of dek het af en laat het afkoelen.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie