Sweet Chili OVEN Frietjes

Krokante frietjes gebakken in de oven en royaal op smaak gebracht met een mengsel van sweet chili kruiden. Perfect als bijgerecht of om op te eten als een overheerlijke cheat snack.

sweet-chili-baked-fries01_01

Ik zal niet tegen je liegen. Ik sport 3-4 dagen in de week en ik heb het nodig. Echt waar. Ik ben nooit dat meisje geweest dat altijd maar super dun blijft zelfs als ze als een varken eten. Hoewel, toen ik tot mijn 9e wel super mager was, maar dat was omdat ik niks lustte ^^” Maar als ik als een varken eet, dan wordt ik ook een varken. Kudos als je eeuwig dun blijft en “ik weet hoe je je voelt” als je net als ik bent. Dat gezegd hebbende, kan ik wel heerlijk van sporten genieten. Vooral omdat het betekent dat ik meer mag eten. Dat is waarschijnlijk mijn grootste motivatie. Eten. Zoals deze dikke OVENGEBAKKEN (ik doe niet aan frituren vanwege de vette geur die het achter laat) SWEET CHILI frietjes. Dat heb je goed gelezen. Sweet chili. We gaan het doen. Geen gewone frietjes, maar KROKANTE frietjes omhuld in een heerlijk jasje van kruiden en specerijen. Dit moet je gewoon probeer. Zsm.

P.S: Probeer de Sweet Chili Mix ook eens op zelfgemaakte chips!

Wat voor frietjes vind jij het lekkerst?

Sweet Chili OVEN Frietjes
Serves 4
Krokante frietjes gebakken in de oven en royaal op smaak gebracht met een mengsel van sweet chili kruiden. Perfect als bijgerecht of om op te eten als een overheerlijke cheat snack.
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
40 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
 1. 5 middelgrote aardappels
 2. 2-3 kopjes water, om de aardappels in te weken
 3. 1½ El gedroogde peterselie
 4. 1½ El poedersuiker
 5. 1 tl paprika poeder
 6. 1 tl chili poeder
 7. ¼ tl cayenne poeder
 8. ¼ tl knoflook poeder
 9. ¼ tl uien poeder
 10. ¼ tl zout
 11. 3 Tbsp oil, for baking
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 C en zet een bakplaat klaar.
 2. Schil de aardappels en snijdt ze in frietjes.
 3. Week de frietjes 30 minuten in koud kraanwater om het zetmeel te verwijderen.
 4. Giet de frietjes af en dep ze goed droog met keukenpapier.
 5. Meng de frietjes met 2-3 eetlepels (olijf)olie.
 6. Bak de frietjes 40-50 minuten* op 180 C of tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai de frietjes halverwege om.
 7. Meng in de tussentijd alle kruiden en specerijen tot alles goed gemengd is. Zet aan de kant.
 8. Haal de frietjes uit de oven en verwijder zoveel mogelijk van de overtollige olie met behulp van keukenpapier.
 9. Meng de frietjes met zoveel of weinig sweet chili poeder als je wil. Serveer meteen.
Notes
 1. *Baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw frietjes.
 2. Dit recept is genoeg voor 2-4 personen afhankelijk van hoe je het serveert (bijgerecht of volledig gerecht).
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

0 thoughts on “Sweet Chili OVEN Frietjes

 1. Deze zien er heerlijk uit en ik zou ook 4 keer per week moeten sporten, maar helaas heb ik daar de tijd niet meer voor dus accepteer ik dat ik (al lang) geen slanke den (meer ben). De lekkerste frites zijn van Van Gogh in Amersfoort en die zijn.. gefrituurd 😉

  1. Het moet inderdaad ook gewoon in je schema passen. Gezond zijn is het belangrijkst 😀 Als ik ooit in Amersfoort kom ga ik die frites proberen! Ik houd niet van frituren in huis, maar als iemand anders het voor mij doet, vind ik het natuurlijk geen probleem om het op te eten 😉

Geef een reactie