Tonijn Kimchi Gimbap (Koreaanse Sushi)

Gimbap is een Koreaanse “zeewier (, gim)en rijst (, bap)” lunch of snack. Mijn versie van gimbap is gevuld met tonijn en kimchi, maar het kan gevuld worden met ingrediënten naar keuze. Gimbap is vers het lekkerst (op dezelfde dag gemaakt), maar als leftover lunch de volgende dag is het ook zeker lekker.

tuna-kimchi-gimbap01_06

Gimbap (김밥) is een van mijn favoriete lunches. Okay, dat zeg ik misschien altijd. Maar ik heb, eerlijk waar, heel veel favoriete lunches. Niemand heeft ooit gezegd dat je maar één favoriete lunch mag hebben, toch? Ik niet in ieder geval. Mijn favoriete lunch hangt eigenlijk af van waar ik zin in heb. Soms heb ik zin in een broodje, soms in wraps en soms wil ik iets extra speciaal zoals gimbap. Vandaag deel ik het recept voor mijn tonijn-kimchi gimbap, waar ik een tijdje geleden een foto van deelde op mijn Facebook pagina. Het is super makkelijk te maken en zó lekker. Zowel als lunch als diner. Wat jij maar wil.

tuna-kimchi-gimbap01_07

tuna-kimchi-gimbap01_05

tuna-kimchi-gimbap01_02

De basis voor gimbap zijn zeewiervellen (김) en rijst (밥). Je kunt in principe elk merk zeewiervellen gebruiken. Tegenwoordig hebben veel supermarkten ze ook in de schappen. Het maakt naar mijn idee niet veel uit welk merk je koopt. Wat betreft de rijst, koop sushi rijst. Het is belangrijk om sushi rijst te gebruiken, omdat dit het type rijst is dat aan elkaar plakt nadat het gekookt is. Zodra je het gekookt hebt (in 1,5x volume water), moet je het met wat azijn en suiker mengen, en daarna af laten koelen. Dat is het. Makkelijk, toch?

Mijn gimbap bevat als vulling tuna floss, kimchi, komkommer en avocado. Vorige week deelde ik al de video over tuna floss. (Probeer het eens, het is super makkelijk.) Wat betreft de kimchi, koop een hele kimchi als je het kunt vinden. Het type kimchi dat in een zak verkocht wordt. Niet die uit een pot. De kimchi in een pot smaakt in mijn ogen meer naar gewone kool licht geweekt in een pittig sapje. Vrij smaakloos. Niet lekker. De kimchi in een zak is duurder dan die in een pot, maar als je ooit echte kimchi hebt gehad, wil je zo’n hele kimchi gebruiken. Geloof mij. Het komt het dichts bij the real stuff. Zoals gewoonlijk je kun natuurlijk ingrediënten naar smaak toevoegen of weg laten. Zorg er alleen voor dat je niet teveel in de gimbap stopt, omdat het dan erg moeilijk wordt om ‘m dicht te rollen.

tuna-kimchi-gimbap01_03

Heb jij ooit gimbap gehad? Wat voor vulling?

Tonijn Kimchi Gimbap (Koreaanse Sushi)
Gimbap is een Koreaanse "zeewier (김, gim)en rijst (밥, bap)" lunch of snack. Mijn versie van gimbap is gevuld met tonijn en kimchi, maar het kan gevuld worden met ingrediënten naar keuze. Gimbap is vers het lekkerst (op dezelfde dag gemaakt), maar als leftover lunch de volgende dag is het ook zeker lekker.
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min

2 thoughts on “Tonijn Kimchi Gimbap (Koreaanse Sushi)

Geef een reactie