Ultieme Zachte Pindakaas Koekjes

Dikke en zachte pindakaas koekjes gevuld met stukjes pinda. Dit koekjesdeeg hoeft niet in de koelkast te rusten en je kunt meer tegelijk bakken omdat ze nauwelijks spreiden. Perfectie.

peanut-cookies01_01

Hi schatjes! Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie gezien dat ik de afgelopen tijd elke dag doordeweeks een video geplaatst heb? Ik weet niet hoe lang ik dit schema aan kan houden, maar we zullen zien. Ik vind het echt super leuk om videos te schieten en te bewerken voor jullie. Heb zelfs een extra tripod en belichting aangeschaft. Kom nog niet helemaal uit met de belichting though. Ik vind daglicht nog steeds het mooist als je het mij vraagt. Maar als jullie nog tips voor mij hebben, laat mij het dan vooral weten! Ik ben trouwens achter de schermen ook met een nieuwe look voor WT bezig. Het is ruim een jaar geleden sinds ik deze layout deelde en ik ben nu weer klaar voor iets nieuws. Fris een clean. Wordt vervolgd dus.. 😉

Anyway, vandaag is weer een koekjes recept. Vorige week deelde ik mijn recept voor heerlijke zachte chocolade en hazelnoot koekjes. Vandaag deel ik mijn recept voor de ultieme dikke en zachte pindakaas koekjes met jullie. Ik ben dol op dikke, zachte koeken. Daar komt ook nog eens bij dat dit koekjesdeeg niet in de koelkast hoeft te rusten. Yep, bedank mij later maar. Om deze koekjes nóg meer pindakazig (<- dat is een ding) te maken, besloot ik om eens gek te doen en stukjes pinda toe te voegen. Ik denk dat het niet mogelijk is om nog meer pinda in dit koekje te krijgen. Nog meer pinda en deze koekjes veranderen in een daadwerkelijke pinda *badumtss* -slechtste grap ooit lol-. Maar even serieus: Geloof mij, er zit een stukje pinda hemel in elke hap van deze koekjes.

peanut-cookies01_02

Ultieme Zachte Pindakaas Koekjes
Yields 15
Dikke en zachte pindakaas koekjes gevuld met stukjes pinda. Dit koekjesdeeg hoeft niet in de koelkast te rusten en je kunt meer tegelijk bakken omdat ze nauwelijks spreiden. Perfectie.
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
 1. 170 g bloem
 2. 1 tl maïzena
 3. 1 tl bakpoeder
 4. ¼ tl zout
 5. 80 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
 6. 130 g pindakaas
 7. 1 ei
 8. 80 g bruine suiker
 9. 30 g kristalsuiker
 10. 80 g pinda's, grof gehakt (optioneel)
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met een siliconen bakmat. Zet aan de kant.
 2. Meng kort in een kom de bloem, maïzena, bakpoeder en zout. Zet aan de kant.
 3. In een beslagkom, meng de boter en pindakaas tot gemengd.
 4. Voeg het ei toe en roer tot gelijk gemengd.
 5. Voeg de suikers toe en meng.
 6. Spatel het bloem mengsel en de gehakte pinda's door het deeg.
 7. Maak met behulp van een ijslepel deegballetjes ter grootte van 1,5-2 El.
 8. Plaats de koekballetjes op de bakmat en druk ze zachtjes plat met een vork.
 9. Bak de koekjes 17-20 minuten op 180C.*
 10. Laat de koekjes volledig afkoelen, voordat je ze naar een koelrek verplaatst.
Notes
 1. *Baktijd varieert afhankelijk van de dikte van de koekjes. Mijn koekjes waren vrij dik.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “Ultieme Zachte Pindakaas Koekjes

 1. Dat ziet er heerlijk uit!! Ik ben dol op pindakaas dus ik zal deze koekjes zeker ook kunnen waarderen. Fijn bakmatje gebruik je daar. Ik wist (serieus) niet dat dat bestond 😉 ! Helaas kan ik je geen tips geven vwb video’s. Ik ben namelijk zelf behoorlijk camera schuw ;-).

  1. Dank je wel, Deb! Wij zijn hier -zonder te overdrijven- ook GEK op pindakaas haha.. Er bestaan echt belachelijk veel baktools. Niet allemaal even nuttig (in mijn ogen), maar ik ben toch wel mega fan van de siliconen bakmat. Zeker een aanrader. Mocht je toch ooit gaan filmen, dan zal ik zeker kijken 😀

Geef een reactie