Vegan Amerikaanse Pannenkoeken

Dikke, luchtige Amerikaanse pannenkoeken gevuld met warme, sappige blauwe bessen. Ei-vrij en geen zuivel. Geschikt voor vegans. Serveer met voldoende ahornsiroop.

vegan-blueberry-pancakes01_02

Tijd voor pannenkoeken!!! Wie houdt er niet van pannenkoeken? Ik in ieder geval wel. Behalve van de “gezonde” banaan-ei pannenkoeken. Heeft iemand van jullie die wel eens geprobeerd? Ik heb het meerdere keren geprobeerd mét verschillende aanpassingen aan het recept, maar het smaakt gewoon nooit echt lekker. Te banaan-ig en ei-ig (wat logisch is gezien de ingrediënten lol) voor mij. Super gezond is gewoon niks voor mij denk ik. Ik denk dat ik gewoon met de koolhydraten moet leren leven en een extra kilometertje zal moeten rennen. Psssh… wie houd ik voor de gek? Ik moet gewoon met de koolhydraten leren leven, punt. Lol.

vegan-blueberry-pancakes01_03

Om deze pannenkoeken te maken, verving het ei met een lijnzaad ei. Ik paste dezelfde truc toe op mijn vegan bananenbrood. Het is een truc dat tot nu toe nog nooit gefaald heeft. Misschien ga ik het zelfs op koekjes uitproberen. Anyway, een lijnzaad ei is gewoon een mengsel van gebroken lijnzaad en water. Als je dit even laat staan, zal het wat dikker worden net als een rauw ei. Ik las op minimalist baker dat je dit mengsel als vervanger van ei kunt gebruiken dus dat probeer ik nu voor vegan recepten. Ik gebruik een andere verhouding dan Dana (omdat dat makkelijker was en werkte), maar het idee is hetzelfde.

Naast het lijnzaad ei is er niet veel bijzonders aan dit recept. Ik gebruikte wel sojamelk in plaats van gewone melk om er een vegan recept van te maken, maar je kunt elk plantaardige variant op melk gebruiken die je wil. Blauwe bessen zijn optioneel, maar ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe lekker warme, sappige blauwe bessen in pannenkoeken smaken. In alle pannenkoeken. Niet alleen in vegan pannenkoeken. Echt waar, probeer het eens. Deze vegan pannenkoeken zijn licht, luchtig en vrij dik. Zoals Amerikaanse pannenkoeken horen te zijn. Voeg een klein klontje vegan boter toe om deze pannenkoeken extra smeuïg te maken en denk aan de ahornsiroop!

vegan-blueberry-pancakes01_01

Vegan Amerikaanse Pannenkoeken
Yields 6
Dikke, luchtige Amerikaanse pannenkoeken gevuld met warme, sappige blauwe bessen. Ei-vrij en geen zuivel. Geschikt voor vegans. Serveer met voldoende ahornsiroop.
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
 1. 2 El water
 2. 1 El gebroken lijnzaad
 3. 130 g bloem
 4. 1 El suiker
 5. 1 tl bakpoeder
 6. ¼ tl zout
 7. 145 mL ongezoete sojamelk*
 8. ½ El witte azijn
 9. 30 g blauwe bessen (optioneel)
 10. vegan boter of zonnebloemolie, om mee te bakken
Instructions
 1. Meng in een kleine kom de water en gebroken lijnzaad. Zet aan de kant om in te laten dikken.
 2. Meng in een beslagkom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Maak een kuiltje in het midden.
 3. Voeg het lijnzaad-ei en de soja melk toe. Meng tot je een dik beslag hebt.
 4. Spatel de blauwe bessen door het beslag.
 5. Bak de pannenkoeken op middenhoog vuur aan één kant tot er allemaal belletjes ontstaan. Draai de pannenkoek dan om en bak nog eens 1-2 minuten.
Notes
 1. *of een andere plantaardige melk
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie