Vegetarische Pittige Noodle Broodjes

Luchtige broodjes gevuld met een (licht) pittige vegetarische vulling van chewy Koreaanse noodles, Chinese kool en wortel.

Ik weet niet waarom ik niet zo vaak zelfgemaakt brood maak. Misschien is het omdat mijn huidige keuken niet groot genoeg is om goed brood te maken. Echter, een paar weken geleden kreeg een gek idee om broodjes met noodles te maken. Deze broodjes zijn geïnspireerd door de vegetarische hotteok die ik een paar jaar geleden in Seoul at. Hotteok zijn gevulde gefrituurde pannenkoeken. De Hotteok die ik gehad had, was gevuld met groente en noodles. En omdat ik zo’n enorme zin had in diezelfde vulling in een broodje, besloot ik wat experimentjes in mijn keuken uit te voeren. Als je van groente houdt, zijn deze broodjes perfect voor jou.

De eerste batch die ik van deze broodjes maakten bevatte veel te veel noodles. Hoewel ik niet vies ben van een overload aan koolhydraten, waren deze broodjes toch echt te zwaar. Ik had zo’n half pakje noodles gebruikt en dat was crazy. Nee, deze broodjes hadden meer groente nodig. En dus gooide ik de hoeveelheid groente omhoog en verminderde (halveerde!) de noodles. Bovendien vond ik dat de broodjes wat meer “Koreaans” moesten smaken. Zoals jullie misschien weten is gochujang een veelgebruikt condiment in de Koreaanse keuken. Dus voegde ik ook gochujang (chilipasta) aan de vulling toe en maakt deze prachtige vegetarische pittige noodle broodjes. En maak je geen zorgen als je niet zo goed tegen scherp eten kunt: je kunt makkelijk de pittigheid van deze broodjes aanpassen. Niets om je voor te schamen. Ik ben namelijk ook geen held als het op pittig eten aan komt (Ik weet het, ik ben een nep-Chinees…) Voor mij was 1 theelepel chilivlokken nog net lekker om te eten. Echter, ik denk dat mijn vriend 2 theelepels lekkerder gevonden had. (Hij is iemand die Koreaanse fire noodles lekker vindt.)

Omdat de vulling heel veel groente bevat, is het belangrijk om vocht uit de groente te trekken alvorens het als vulling te gebruiken. Om het vocht eruit te trekken, dien je de groentes met een ruime hoeveelheid zout te mengen en dit 10 minuten te laten staan. Na 10 minuten kun je voorzicht alle vocht uit de groente knijpen en al het zout goed eraf wassen. Sla deze stap niet over, omdat het voorkomt dat je slappe, zompige broodjes krijgt. Ik gebruikte trouwens alleen het groene gedeelte van de Chinese kool, omdat ik de witte delen te bitter voor deze broodjes vond. Als je een (licht) bittere smaak niet erg vindt dan kun je natuurlijk gewoon de witte delen gebruiken.

Ten slotte gebruikte ik mijn favoriete brooddeeg voor dit recept. Ik gebruik eigenlijk bijna nooit een ander deeg. Dit deeg is perfect voor zoete recepten zoals koffiebroodjes, maar je kunt er ook makkelijk hartige gerechten zoals deze noodle buns mee maken. Uiteraard is mijn eigen recept mijn all-time favorite. Echter, als je een andere lekker luchtig deeg hebt dan kun je die natuurlijk gebruiken. Ik denk dat het net zo lekker zal smaken.

Vegetarische Pittige Noodle Broodjes
Yields 8
Luchtige broodjes gevuld met een (licht) pittige vegetarische vulling van chewy Koreaanse noodles, Chinese kool en wortel.
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 30 min
Cook Time
20 min
Total Time
2 hr
Prep Time
1 hr 30 min
Cook Time
20 min
Total Time
2 hr
Ingredients
 1. 1 Basis luchtig brooddeeg*
 2. 3/4 middelgrote Chinese kool, grof gesneden
 3. 100 g wortel, julienne
 4. 1 groot ui, grof gesnipperd
 5. klein bosje bieslook, fijn gesneden
 6. 50 g Koreaanse zoete aardappel noodles (Damyeon), gekookt
 7. 60 mL soja saus
 8. 1 tl suiker
 9. 1 El Gochujang (Korean chili paste)
 10. 1-2 tl chilivlokken**
 11. olie om mee te koken
 12. zout
 13. 1 ei, losgeklopt (om de broodjes mee te bestrijken)
Instructions
 1. Meng in een grote kom de kool en wortel met ongeveer 1 eetlepel zout. Laat dit 10 minuten staan om het vocht uit de groente te trekken.
 2. Knijp het overtollige vocht uit de groente. Spoel daarna de groente goed na en laat het uitlekken. Zet aan de kant.
 3. Verhit in een pan op midden-hoog vuur ongeveer 1 eetlepel olie.
 4. Fruit de uien en bieslook.
 5. Voeg de noodles, sojasaus, suiker, Gochujang en chili vlokken toe. Meng.
 6. Doe het noodle mengsel bij het kool mengsel en meng.
 7. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Rol een balletje deeg uit, vul het royaal met het mengsel voor de vulling en sluit het deeg tot een balletje. Herhaal dit voor elk stukje deeg.
 8. Laat de broodjes 1-2 uur rijzen of tot dubbel zo groot.
 9. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze 18-20 minuten op 180C of tot goudbruin.
Notes
 1. *Je hebt ongeveer 1,5 uur extra bereidingstijd nodig als je mijn basis brooddeeg gaat maken. Je kunt ook een eigen brooddeeg recept gebruiken.
 2. ** Afhankelijk van de gewenste pittigheid.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “Vegetarische Pittige Noodle Broodjes

 1. Oh ze zien er heerlijk uit, ik ging er bijna door kwijlen haha. Ik zou dit zooo graag willen maken, maar ik vraag me echt af of dit mij gaat lukken (ik ga eens kijken of dat deeg bewerkelijk is) en of ik bv dingen als die Koreaanse noodles en de chili pasta (misschien iets te heet voor Alexia.) hier in de buurt kan krijgen (woon echt in een gehucht wat dat betreft).

  1. Dank je wel, Deb! Het deeg is echt super makkelijk. Kost alleen wat tijd (en geduld) om het let laten rijzen. Als je een toko in de buurt hebt, zul je daar zeker Koreaanse noodles vinden. In Nederlandse supermarkten heb ik ze (helaas!!) nog niet gezien. Ik denk dat je trouwens voor Alexia de chili pasta nog wel kunt gebruiken en dan de vlokken eruit laat. Ik eet namelijk nauwelijks (lees: eigenlijk bij voorkeur niet haha) scherp en dat kan ik wel verdragen.

Geef een reactie