Verse Kaas Ui Breekbroodjes

Zachte broodjes gevuld met kaas en goudbruine uien. Deze broodjes zijn super zacht en ruiken verrukkelijk. Perfect als voorafje en ook lekker bij een heerlijke warme kom soep.

kaas-ui-breekbrood01_01

Hiya jongens! Net mijn auto bij de garage achter gelaten voor de periodieke onderhoud en wat Universiteit dingetjes gedaan. Deze week voelt zo druk, maar tegelijkertijd voel ik ook alsof ik helemaal niks gedaan heb. Kennen jullie dat gevoel? Het komt waarschijnlijk ook omdat ik dinsdag tot 10 uur (’s avonds) moest werken en vervolgens woensdag de hele dag migraine had. Dan vliegt de tijd. Anyway, vandaag heb ik besloten om dit artikel af te maken en daarna niks te doen. Voor de rest van de dag. (Okay, misschien dan nog wel de auto ophalen, boodschappen doen en avondeten koken lol…) Ik heb serieus wat recharging time nodig haha.. Ik ben van plan om Drive Me Crazy te gaan kijken (oud, ik weet het). Ik weet nog goed dat ik die bijbehorende video clip van Britney Spears helemaal te gek vond. Ja, ik geef het toe: ik was een Britney fan. Ik vind die video clip trouwens nog steeds leuk. Om eerlijk te zijn heb ik zelfs al haar eerste CD’s nog in mijn auto liggen. En ja, ik luister er ook nog steeds naar. Mijn vriend vraagt wel eens of ik in de 90’s ben blijven hangen haha.. Misschien wel. Maar kun je mij dat kwalijk nemen? Het was een te gekke tijd!

Vandaag deel ik een van mijn favoriete broodjes met jullie. Om eerlijk te zijn, zijn alle recepten op mijn blog mijn favoriet. Ik deel alleen eten met jullie dat ik lekker vind. Dat is mijn motto. Ik geloof dat als je een gerecht maakt dat je lekker vindt, dat je je hart en ziel erin zal stoppen om het het lekkerste gerecht ooit te maken. Dat zijn de gerechten die het delen waard zijn. Net als deze kaas ui broodjes. Jeetje, wat ben ik dol op kaas en ui. Yup, ondanks dat ik lactose intolerant ben. Wat kan ik zeggen? Soms moet je gewoon offers maken voor eten. Ik kan niet elke dag lactose eten, maar wanneer ik dat wel doe, doe ik het ook goed (en moet ik helaas ook met de consequenties leven lmao).

kaas-ui-breekbrood01_02

Voor deze kaas ui broodjes, gebruikte ik (alweer) mijn favoriete brood deeg. Serieus, het is mijn favoriet. De tang zhong methode zorgt ervoor dat deze broodjes zo ZO luchtig worden. Je moet het echt proberen als je dat nog niet gedaan hebt. Aan het deeg voeg ik voor dit recept nog kaas en heerlijke goudbruine uien toe. Door de uien eerste even te bakken, voordat je ze aan het deeg toevoegt, krijg je zo’n lekkere extra uien smaak in de broodjes. Ik zou eigenlijk moeten zeggen dan gefruite uien optioneel zijn, maar dat is het niet. Sorry. Zodra je de kaas en uien in het deeg verwerkt heb, hoef je alleen nog wat geduld op te brengen om de broodjes te laten rijzen. Denk er vervolgens om om de broodjes ook nog met wat extra kaas te besprenkelen voor je ze afbakt. Je wil die prachtige goudbruine korst echt niet missen. En dat is alles wat je hoeft te doen. Makkelijk toch?

Mijn vriend is echt dol op deze broodjes. Ze waren super snel op. Hoewel hij achteraf wel vroeg om extra ui en kaas voor de volgende keer… Hij is echt gek op ui (en kaas) als je dat nog niet wist. En met “gek op” bedoel ik gek, gekGEK op uien. Ik kan hem eigenlijk net zo goed kaas en ui met een kruimel brood geven. Dat zou hij geweldig vinden. Serieus, deze jongen kan een kom van die goudbruine uien op. Met niks erbij. Ik maak geen grap. (Hoewel ik soms wel zou willen dat dat een grap was lol.) Anyway, deze broodjes zullen ook de volgende dag nog heerlijk zacht en luchtig zijn. Zorg ervoor dat je ze in een luchtdichte trommel bewaart en de volgende dag weer even lekker opwarmt in de oven of magnetron. Heerlijk met een kom soep.

Beste Kaas Ui Breekbrood
Yields 1
Zachte broodjes gevuld met kaas en goudbruine uien. Deze broodjes zijn super zacht en ruiken verrukkelijk. Perfect als voorafje en ook lekker bij een heerlijke warme kom soep.
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
20 min
Total Time
40 min
Ingredients
 1. 2-3 uien, gehalveerd en gesneden
 2. 1 El olie, om mee te koken
 3. 1 brooddeeg
 4. 100 g geraspte kaas
 5. 1 ei + water, om op de broodjes te smeren
 6. boter en bloem of bakspray
Instructions
 1. Beboter een bakpan en bestuif het met bloem (of gebruik bakspray). Zet aan de kant.
 2. Verhit de olie in een pan op midden-hoog vuur.
 3. Doe de uien in de pan en fruit tot goudbruin.
 4. Doe de uien op een bord met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen. Laat de uien volledig afkoelen.
 5. Verwerk de uien en kaas in delen in het deeg. Des te meer je per keer toevoegt, des te moeilijker het is om te verwerken.
 6. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en plaats ze in de bakpan.
 7. Laat de broodjes 1-2 uur rijzen of tot ze dubbel zo groot zijn. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180C.
 8. Klop een eitje met een eetlepel water. Smeer wat van het ei-mengsel over de broodjes heen.
 9. Bak de broodjes 20 minuten op 180C of tot de kaas goudbruin is. Het deeg is gaar wanneer je een hol geluid hoort als je op de bodem van de pan klopt.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

4 thoughts on “Verse Kaas Ui Breekbroodjes

 1. Het ziet er heerlijk uit!! En wat zag ik daar… mooi zachtroze gelakte nagels?? Niks geen transparante lak.. of je moet hele mooie roze nagels van jezelf hebben. Sorry ik werd er even door afgeleid hihi. Wanneer gaan wij nu eens lakken en bakken?

  On topic: Ik moet dit jaar echt een recept van jou uitproberen en eigenlijk zou ik deze moeten kiezen (love ui en kaas too!) want als jij zelfs de gevolgen van jouw lactose intolerantie moet ondervinden om deze broodjes te kunnen eten.. moet dat wat zeggen!

  1. Awww thanks, Deb! Helaas geen zachtroze gelakte nagels 😛 Ik heb een nailhardner gebruikt, omdat al mijn nagels opeens beginnen te scheuren T^T Deze is wat wittig, maar door de belichting lijkt het wat roze. MAAARRR geinspireerd door jouw prachtige nagels, vorige week een nieuw rood lakje gekocht en ook nog eens enigszins mooi gelakt (moest wel alle geduld uit mijn tenen trekken hoor..) Je zult de nagels in de foto’s van volgende week zien 😛 Lakken en bakken klinkt trouwens als een leuk feestje 😉

   Also on topic: Kaas en ui kan nooit verkeerd gaan (vind ik dan). Mocht je het proberen dan hoor ik het natuurlijk graag!

Geef een reactie