Video: Gebakken Havermout met Blauwe Bessen en Kruiden

Vergeet jouw standaard kom havermout en geef je over aan de “baked side”. Deze gebakken havermout met blauwe bessen en kruiden is super makkelijk te maken en smaakt als een (gezond) toetje als ontbijt.

blueberry-spice-baked-oats01_01

Sorry jongens, ik ben nog steeds niet over mijn blauwe bessen verslaving heen. Ze zijn gewoon té lekker. Echter, dit keer heb ik mijn verslaving gecombineerd met een gezond recept. Bovendien is het een recept voor twee! Recepten voor twee zijn perfect voor ons huishouden. Geen verspilling, maar wel overheerlijk. De gebakken havermout van vandaag zit vol met blauwe bessen en ruikt overheerlijk door de kruiden. Ik ben gek op kruiden. En heb ik al verteld dat dit recept glutenvrij, lactosevrij, notenvrij én vrij van geraffineerde suikers is? Dat was eigenlijk niet mijn doel van dit recept, maar ik ben blij met alle (gezonde) bonussen die er toevallig bij komen. Totale schade? 171 kcal. Beste.onbijt.ever. Geen dank 😉

Gebakken Havermout met Blauwe Bessen en Kruiden
Serves 2
Vergeet jouw standaard kom havermout en geef je over aan de "baked side". Deze gebakken havermout met blauwe bessen en kruiden is super makkelijk te maken en smaakt als een (gezond) toetje als ontbijt.
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
 1. 1 banaan, geprakt tot een puree
 2. ½ kopje havermout
 3. 1 tl kaneelpoeder
 4. ½ tl bakpoeder
 5. ¼ tl gemberpoeder
 6. ¼ tl gemalen kruidnagel
 7. 1/8 tl zout
 8. ½ kopje water
 9. handjevol blauwe bessen
 10. 1-2 El cacao nibs (optioneel)
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180C.
 2. Meng in een kom alle ingrediënten tot goed gemengd.
 3. Verdeel het beslag over twee ramekins (schaaltjes).
 4. Bak de havermout 20-25 minuten op 180C of tot de bovenkant krokant en goudbruin is.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “Video: Gebakken Havermout met Blauwe Bessen en Kruiden

 1. Hehe, eindelijk tijd om je video eens te bekijken! Want je hebt serieus de 1e prijs gewonnen voor het het meest fotogenieke ontbijt ever (en het blijkt ook nog eens gezond te zijn!). Waar haal je cacao nibs en gemalen kruidnagel? Of maal je de kruidnagel zelf? Ik wil het zeker gaan uitproberen. Moet in het weekend want door de week heb ik te weinig tijd.. moet echt binnen kwartier ontbeten hebben 😉

  1. Super lief, Deb!! Dank je wel 🙂 En ik snap het helemaal. Ik heb dagen waarop ik binnen 5 min m’n ontbijt naar binnen moet hebben haha ^^” cacao nibs kun je tegenwoordig overal vinden: AH, jumbo, action. Vaak is er een superfood afdeling. En de kruidnagel haal ik bij de kruidenpotjes van AH, maar ik denk dat elke andere supermarkt het ook heeft. Succes! Laat mij weten of het bevalt 😉

Geef een reactie