Walnoten en Rozijnen Kruidcake

Houd je niet van mierzoete cakejes? Dan is dit recept voor jou! Walnoten, rozijnen en kruiden gebakken tot een lichte en luchtige cake. De geur van deze cake is héérlijk.

walnut-raisin-loaf-cake01_02

Dusss… ik heb een vlogcamera gekocht. Yep, ik heb het gedaan. Ik ben er nog steeds niet helemaal zeker over, maar op een of andere manier drukte ik op “bestellen” voordat ik het wist. Ik ga namelijk naar Zweden en Japan(!!!) deze zomer en het leek mij wel leuk om eens vloggen te proberen in plaats van lange (slaapverwekkende?) artikelen erover te schrijven zoals ik bij onze reis naar Seoul deed. Toen ik in Seoul was, had ik soort-van geprobeerd om te vloggen met mijn DSLR, maar dat ding was te groot en te zwaar om elke keer mee te slepen (laat staan om mee te filmen). Uiteindelijk gooide ik de baksteen het enorme ding elke keer in de rugzak van mijn vriend en gebruikte ik het voor het vastleggen van eten belangrijke momenten. Daarom dacht ik dit jaar eens slim te zijn en een lichte(re) compact camera mee te nemen. Ik zal eerst wat oefenen met openbaar filmen, maar ik hoop dat jullie uitkijken naar mijn reis videos.

Anyway, een paar weken geleden besloot ik weer eens de collega’s van mijn vriend te trakteren. Hij werkt bij een vrij groot bedrijf, wat betekent dat ik super veel mag bakken als ik/hij trakteert (wat een zwaar leven hè? 😉 ). En altijd als ik voor een grote groep bak, probeer ik zoveel mogelijk verschillende gebakjes te maken zodat er voor ieder wat wils is. Een van de dingen die ik áltijd erbij probeer te doen is iets dat niet té zoet is. Gebak is vaak vrij zoet, maar er zijn altijd een paar mensen die een voorkeur hebben voor net iets minder zoet gebak (inclusief mijzelf). En dat is hoe ik tot het recept van vandaag kwam: Een walnoten rozijnen cake gevuld met kruiden. Cake is super makkelijk te maken en ze smaken altijd alsof je uren in de keuken hebt doorgebracht om het te maken. Nu zijn mijn cakejes vaak wat zoeter, maar door een paar theelepels kruiden toe te voegen wordt mijn basiscake net wat minder zoet. Heerlijk voor mensen die op zoek zijn naar een zoet-maar niet te zoet-gebakje als vieruurtje. Deze cake smaakt nóg lekkerder als er een kop koffie of thee bij gedronken wordt. Alhoewel… smaakt elke cake niet lekkerder met een warm drankje erbij? 😉

walnut-raisin-loaf-cake01_03

walnut-raisin-loaf-cake01_04

Walnoten en Rozijnen Kruidcake
Houd je niet van mierzoete cakejes? Dan is dit recept voor jou! Walnoten, rozijnen en kruiden gebakken tot een lichte en luchtige cake. De geur van deze cake is héérlijk.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 200 g bloem
 2. 2 tl kaneelpoeder
 3. ¼ tl gemalen kruidnagel
 4. ¼ tl gemberpoeder
 5. ¼ tl bakpoeder
 6. 1/8 tl baksoda
 7. ¼ tl zout
 8. 115 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
 9. 200 g suiker
 10. 3 eieren (L), op kamertemperatuur
 11. 125 g zure room, op kamertemperatuur
 12. 80 g walnoten, grof gehakt
 13. 70 g rozijnen, geweld en uitgelekt
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een cake vorm met bakpapier (of spray met bakspray). Zet aan de kant.
 2. Meng in een kom de bloem, kaneel, kruidnagel, gember, bakpoeder, baksoda en zout.
 3. Neem 1 eetlepel van het bloem-mengsel en meng het met de walnoten en rozijnen. Zet aan de kant.
 4. Klop in een beslagkom de boter en suiker tot een licht en romig geheel.
 5. Meng één voor één de eieren er doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig gemengd is.
 6. Meng de zure room door het beslag tot goed gemengd.
 7. Spatel het bloem-mengsel door het beslag tot alles net gemengd is. Let erop dat je niet teveel mixt.
 8. Spatel de walnoten en rozijnen door het beslag tot net gemengd.
 9. Giet het beslag in de cake vorm en bak de cake 50-60 minuten op 180C of tot een satéprikker schoon uit de cake komt.
 10. Laat de cake 5-10 minuten afkoelen, voordat je het op een koelrek uitstort.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

Geef een reactie