Warme Chocolademelk Cupcakes

Warme chocolade melk omgetoverd tot een cupcake. Yep, ik heb het echt gedaan! Cupcakes met een chocolade lava vulling en afgemaakt met gezoete slagroom.

hot-chocolate-cupcakes01_01

Oh my gosh, ik kan niet geloven dat het alweer vrijdag is! Tijd voor weekend. Wat zijn jullie plannen? Wij gaan morgen de verjaardag van mijn zus vieren. Haar verjaardag was in Juli, maar door onze drukke agenda’s kwamen we er niet eerder aan toe om iets leuks te plannen. Dat is het volwassen leven, jongens. Le sigh. Anyway, morgen is een verassing voor haar dus ik zal niet teveel in gaan op wat we gaan doen voor het geval ze dit artikel leest (waarschijnlijk niet lol). Het enige wat ik kan vertellen is dat het spooky zal zijn. Misschien zelf echt eng. Okay, misschien maar een beetje eng voor mijn zusje. Ik? Ik zal waarschijnlijk in mijn broek poepen lmao. Zo’n schijtluis. Ik zal het niet ontkennen. Hoe dan ook, ik ben blij dat we iets overdekt gepland hebben, want van de huidige weersomstandigheden word ik niet blij. Eerlijk gezegd is het gewoon normaal Nederlands weer, maar de donkere, natte dagen doen mijn humeur niet veel goed. Hoewel ik wel moet toegeven dat het weer mij afgelopen week wel bak inspiratie heeft gegeven.hot-chocolate-cupcakes01_02

Net zoals warm weer mij aan ijsjes doet denken, doet het koud weer mij aan warme chocolademelk denken. In Amerika drink men volgens mij vaak chocolate melk met mini marshmallows. Maar in Nederland zijn we meer van de slagroom volgens mij. Ik weet het niet zeker, maar naar mijn idee is warme chocolade melk met slagroom echt iets Nederlands. Wat vinden jullie? Anyway, de gedachte aan warme chocolade melk inspireerde mij om chocolademelk cupcakes te maken vorige week. Het idee kwam plotseling gewoon op in mijn hoofd: Zou het niet lekker zijn als ik cupcakes kon eten met een vloeibare chocolade kern en romige slagroom er bovenop? Yup, dat zou awesome zijn. En dus ging in naar mijn keuken, testte wat recepten uit en creeërde het beste recept voor chocolademelk cupcakes! Het beste aan deze cupcakes is dat de vloeibare kern vloeibaar blijft als de cupcakes afgekoeld zijn. Geweldig, toch? Het is idioot lekker, jongens. De smaken zijn super simpel, maar zo lekker. Ik kan het niet eens in woorden uitdrukken.

Om de kern te maken, mixte ik wat cacaopoeder, suiker, melk en maïzena. De cacaopoeder, suiker en melk vormen de chocolade melk, terwijl de maïzena het mengsel verdikt tot een chocolade lava. Het is net chocolade vla. Vervolgens verdeel ik het mengsel over een mini-cupcake bakvorm en vries het in tot kleine chocolade kernen. Zodra het gevroren is, kun je de kernen in je cupcake mengsel duwen, het afdekken met meer cupcake beslag en ze 17-20 minuten op 180C bakken. Deze cupcakes zijn zo al lekker, maar klop zeker wat slagroom op om ze nóg lekkerder te maken.

Mijn vriend nam deze cupcakes naar werk en ze waren een mega hit! Er waren mensen die een tweede cupcake wilde! Een tweede! Dat was het beste compliment dat ik kon krijgen. Ik word super blij als mensen mijn eten lekker vinden.

hot-chocolate-cupcakes01_03

 

Warme Chocolademelk Cupcakes
Yields 12
Warme chocolade melk omgetoverd tot een cupcake. Yep, ik heb het echt gedaan! Cupcakes met een chocolade lava vulling en afgemaakt met gezoete slagroom.
Write a review
Print
Prep Time
50 min
Cook Time
17 min
Total Time
1 hr 7 min
Prep Time
50 min
Cook Time
17 min
Total Time
1 hr 7 min
Ingrediënten voor de chocolade kernen
 1. 120 mL (magere) melk
 2. 30 g suiker
 3. 1 El cacaopoeder
 4. ½ El maïzena
Ingrediënten voor de cupcakes
 1. 180 g bloem
 2. 35 g cacaopoeder
 3. ¼ tl espresso poeder (optioneel)
 4. ½ tl bakpoeder
 5. ¼ tl zout
 6. 90 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
 7. 150 g suiker
 8. 1 ei, op kamertemperatuur
 9. 150 mL (magere) melk
 10. gezoete slagroom
Instructions
 1. Om de chocolade kernen te maken; meng alle ingrediënten voor de kern in een steelpan. Breng het mengsel onder roeren aan de kook. Verdeel het mengsel over 12 mini-cupcake vormpjes en vries dit ten minste 20 minuten in of tot hard.
 2. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een muffin vorm met cupcake papiertjes. Zet aan de kant.
 3. Meng in een kom de bloem, cacao poeder, espresso poeder, bakpoeder en zout. Zet aan de kant.
 4. Klop in een beslagkom de boter en suiker tot licht en luchtig.
 5. Voeg het ei toe en meng tot goed gemengd.
 6. Doe het bloemmengsel en melk erbij. Meng tot een beslag gevormd is.
 7. Verdeel het beslag over de cupcake papiertjes.
 8. Druk in elke cupcake een chocolade kern en dek de bovenkant af met cupcake beslag.
 9. Bak de cupcakes ongeveer 17-20 minuten op 180C of tot een satéprikker schoon uit de zijkant van de cupcake komt (het midden zal nat zijn van de kern).
 10. Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens te decoreren met slagroom.
Writing Temptations http://nl.writing-temptations.net/

2 thoughts on “Warme Chocolademelk Cupcakes

 1. Ze zien er weer heerlijk en zo fotogeniek uit!! Ik ben dol op jouw bak- en foto kunsten! Ik ben benieuwd wat jullie morgen gaan doen.. je zus was in juli jarig en jullie vieren het in morgen pas 😉 Ik dacht dat ik druk was hihi. Wat gaan jullie doen? Escape room misschien? Ik ben benieuwd! Fijn weekend Ps. en nog bedankt voor je super lieve comment op mijn laatste artikel!!

  1. Awwww dank je wel, Deb! Ik doe m’n best en leer elke keer weer nieuwe dingen ^^ Ik heb even gewacht met reageren tot we geweest waren haha, maar we hebben inderdaad een escaperoom gedaan. “Cabin 666” Escaperoom om precies te zijn (in Alkmaar). Daarna Koreaans gegeten in Amstelveen. Het was super leuk (en lekker)!

Geef een reactie